Wędzona ryba z teriyaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wędzona ryba z teriyaki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
49 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę podziel na mniejsze kawałki, porcje.

Wędzona ryba z teriyaki     - Krok 1

Krok 2

Kostkę Knorr rozetrzyj z dwoma rodzajami oleju.

Wędzona ryba z teriyaki     - Krok 2

Krok 3

Dodaj do pasty sos teriyaki, miód, sok z cytryny oraz starty na drobnej tarce imbir.

Wędzona ryba z teriyaki     - Krok 3

Krok 4

Zamarynuj rybę i odstaw na 30 minut do lodówki

Wędzona ryba z teriyaki     - Krok 4

Krok 5

Następnie ułóż kawałki ryby w koszyczku bambusowym, który postaw na średnio rozgrzanym grillu. Przykryj koszyk i poczekaj, aż dym z rozżarzonych węgli zacznie dochodzić do koszyczka. Sprawdź czy ryba jest gotowa po około 10-15 minutach.

Wędzona ryba z teriyaki     - Krok 5

Krok 6

Cebule dymki, białe i zielone części, pokrój w bardzo cienkie paseczki. Gotową rybę podawaj posypaną dymką.

Wędzona ryba z teriyaki     - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wędzona ryba z teriyaki    Wędzona ryba z teriyaki

Rybę podziel na mniejsze kawałki, porcje.