
Składniki
2 sztuki
100 mililitrów
2 łyżki
2 sztuki
4 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę podziel na mniejsze kawałki, porcje.

Krok 2
Kostkę Knorr rozetrzyj z dwoma rodzajami oleju.

Krok 3
Dodaj do pasty sos teriyaki, miód, sok z cytryny oraz starty na drobnej tarce imbir.

Krok 4
Zamarynuj rybę i odstaw na 30 minut do lodówki

Krok 5
Następnie ułóż kawałki ryby w koszyczku bambusowym, który postaw na średnio rozgrzanym grillu. Przykryj koszyk i poczekaj, aż dym z rozżarzonych węgli zacznie dochodzić do koszyczka. Sprawdź czy ryba jest gotowa po około 10-15 minutach.

Krok 6
Cebule dymki, białe i zielone części, pokrój w bardzo cienkie paseczki. Gotową rybę podawaj posypaną dymką.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































Wędzona ryba z teriyaki

