Składniki
2 sztuki
100 mililitrów
2 łyżki
2 sztuki
4 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę podziel na mniejsze kawałki, porcje.
Krok 2
Kostkę Knorr rozetrzyj z dwoma rodzajami oleju.
Krok 3
Dodaj do pasty sos teriyaki, miód, sok z cytryny oraz starty na drobnej tarce imbir.
Krok 4
Zamarynuj rybę i odstaw na 30 minut do lodówki
Krok 5
Następnie ułóż kawałki ryby w koszyczku bambusowym, który postaw na średnio rozgrzanym grillu. Przykryj koszyk i poczekaj, aż dym z rozżarzonych węgli zacznie dochodzić do koszyczka. Sprawdź czy ryba jest gotowa po około 10-15 minutach.
Krok 6
Cebule dymki, białe i zielone części, pokrój w bardzo cienkie paseczki. Gotową rybę podawaj posypaną dymką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej