Wędzona ryba z teriyaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wędzona ryba z teriyaki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

48 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę podziel na mniejsze kawałki, porcje.

Wędzona ryba z teriyaki     - Krok 1

Krok 2

Kostkę Knorr rozetrzyj z dwoma rodzajami oleju.

Wędzona ryba z teriyaki     - Krok 2

Krok 3

Dodaj do pasty sos teriyaki, miód, sok z cytryny oraz starty na drobnej tarce imbir.

Wędzona ryba z teriyaki     - Krok 3

Krok 4

Zamarynuj rybę i odstaw na 30 minut do lodówki

Wędzona ryba z teriyaki     - Krok 4

Krok 5

Następnie ułóż kawałki ryby w koszyczku bambusowym, który postaw na średnio rozgrzanym grillu. Przykryj koszyk i poczekaj, aż dym z rozżarzonych węgli zacznie dochodzić do koszyczka. Sprawdź czy ryba jest gotowa po około 10-15 minutach.

Wędzona ryba z teriyaki     - Krok 5

Krok 6

Cebule dymki, białe i zielone części, pokrój w bardzo cienkie paseczki. Gotową rybę podawaj posypaną dymką.

Wędzona ryba z teriyaki     - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej