
Składniki
2 sztuki
100 mililitrów
2 łyżki
2 sztuki
4 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę podziel na mniejsze kawałki, porcje.
Krok 2
Kostkę Knorr rozetrzyj z dwoma rodzajami oleju.
Krok 3
Dodaj do pasty sos teriyaki, miód, sok z cytryny oraz starty na drobnej tarce imbir.
Krok 4
Zamarynuj rybę i odstaw na 30 minut do lodówki
Krok 5
Następnie ułóż kawałki ryby w koszyczku bambusowym, który postaw na średnio rozgrzanym grillu. Przykryj koszyk i poczekaj, aż dym z rozżarzonych węgli zacznie dochodzić do koszyczka. Sprawdź czy ryba jest gotowa po około 10-15 minutach.
Krok 6
Cebule dymki, białe i zielone części, pokrój w bardzo cienkie paseczki. Gotową rybę podawaj posypaną dymką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej