Wędzona ryba z teriyaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wędzona ryba z teriyaki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

48 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę podziel na mniejsze kawałki, porcje.

Wędzona ryba z teriyaki     - Krok 1

Krok 2

Kostkę Knorr rozetrzyj z dwoma rodzajami oleju.

Wędzona ryba z teriyaki     - Krok 2

Krok 3

Dodaj do pasty sos teriyaki, miód, sok z cytryny oraz starty na drobnej tarce imbir.

Wędzona ryba z teriyaki     - Krok 3

Krok 4

Zamarynuj rybę i odstaw na 30 minut do lodówki

Wędzona ryba z teriyaki     - Krok 4

Krok 5

Następnie ułóż kawałki ryby w koszyczku bambusowym, który postaw na średnio rozgrzanym grillu. Przykryj koszyk i poczekaj, aż dym z rozżarzonych węgli zacznie dochodzić do koszyczka. Sprawdź czy ryba jest gotowa po około 10-15 minutach.

Wędzona ryba z teriyaki     - Krok 5

Krok 6

Cebule dymki, białe i zielone części, pokrój w bardzo cienkie paseczki. Gotową rybę podawaj posypaną dymką.

Wędzona ryba z teriyaki     - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej