Wędzona ryba z teriyaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wędzona ryba z teriyaki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
49 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę podziel na mniejsze kawałki, porcje.

Wędzona ryba z teriyaki     - Krok 1

Krok 2

Kostkę Knorr rozetrzyj z dwoma rodzajami oleju.

Wędzona ryba z teriyaki     - Krok 2

Krok 3

Dodaj do pasty sos teriyaki, miód, sok z cytryny oraz starty na drobnej tarce imbir.

Wędzona ryba z teriyaki     - Krok 3

Krok 4

Zamarynuj rybę i odstaw na 30 minut do lodówki

Wędzona ryba z teriyaki     - Krok 4

Krok 5

Następnie ułóż kawałki ryby w koszyczku bambusowym, który postaw na średnio rozgrzanym grillu. Przykryj koszyk i poczekaj, aż dym z rozżarzonych węgli zacznie dochodzić do koszyczka. Sprawdź czy ryba jest gotowa po około 10-15 minutach.

Wędzona ryba z teriyaki     - Krok 5

Krok 6

Cebule dymki, białe i zielone części, pokrój w bardzo cienkie paseczki. Gotową rybę podawaj posypaną dymką.

Wędzona ryba z teriyaki     - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wędzona ryba z teriyaki     - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wędzona ryba z teriyaki    Wędzona ryba z teriyaki

Rybę podziel na mniejsze kawałki, porcje.