
Składniki
200 gramów
50 gramów
1 szklanka
2 łyżki
1 sztuka
50 mililitrów
10 sztuk
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żelatynę namocz w winie, aby napęczniała.
Krok 2
Zmiksuj kapary, zielone oliwki i sok z cytryny.
Krok 3
Dodaj czarne oliwki i anchois.
Krok 4
Stopniowo dolewaj oliwę, a na końcu - żelatynę.
Krok 5
Pastę wstaw do lodówki na 30 minut i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























