Składniki
200 gramów
50 gramów
1 szklanka
2 łyżki
1 sztuka
50 mililitrów
10 sztuk
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żelatynę namocz w winie, aby napęczniała.
Krok 2
Zmiksuj kapary, zielone oliwki i sok z cytryny.
Krok 3
Dodaj czarne oliwki i anchois.
Krok 4
Stopniowo dolewaj oliwę, a na końcu - żelatynę.
Krok 5
Pastę wstaw do lodówki na 30 minut i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
9 osób ogląda przepis: 
Ciasto z masą budyniową i dżemem porzeczkowym
60 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej