Składniki
200 gramów
50 gramów
1 szklanka
2 łyżki
1 sztuka
50 mililitrów
10 sztuk
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żelatynę namocz w winie, aby napęczniała.
Krok 2
Zmiksuj kapary, zielone oliwki i sok z cytryny.
Krok 3
Dodaj czarne oliwki i anchois.
Krok 4
Stopniowo dolewaj oliwę, a na końcu - żelatynę.
Krok 5
Pastę wstaw do lodówki na 30 minut i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej