Tapenade

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

200 gramów

50 gramów

1 szklanka

1 sztuka

50 mililitrów

10 sztuk

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namocz w winie, aby napęczniała.

Krok 2

Zmiksuj kapary, zielone oliwki i sok z cytryny.

Krok 3

Dodaj czarne oliwki i anchois.

Krok 4

Stopniowo dolewaj oliwę, a na końcu - żelatynę.

Krok 5

Pastę wstaw do lodówki na 30 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej