Tapenade przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tapenade

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

1 szklanka

2 łyżki

1 sztuka

50 mililitrów

10 sztuk

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namocz w winie, aby napęczniała.

Krok 2

Zmiksuj kapary, zielone oliwki i sok z cytryny.

Krok 3

Dodaj czarne oliwki i anchois.

Krok 4

Stopniowo dolewaj oliwę, a na końcu - żelatynę.

Krok 5

Pastę wstaw do lodówki na 30 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kurczak z ananasem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej