Tapenade przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tapenade

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

1 szklanka

2 łyżki

1 sztuka

50 mililitrów

10 sztuk

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namocz w winie, aby napęczniała.

Krok 2

Zmiksuj kapary, zielone oliwki i sok z cytryny.

Krok 3

Dodaj czarne oliwki i anchois.

Krok 4

Stopniowo dolewaj oliwę, a na końcu - żelatynę.

Krok 5

Pastę wstaw do lodówki na 30 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej