Tapenade przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tapenade

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

1 szklanka

2 łyżki

1 sztuka

50 mililitrów

10 sztuk

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namocz w winie, aby napęczniała.

Krok 2

Zmiksuj kapary, zielone oliwki i sok z cytryny.

Krok 3

Dodaj czarne oliwki i anchois.

Krok 4

Stopniowo dolewaj oliwę, a na końcu - żelatynę.

Krok 5

Pastę wstaw do lodówki na 30 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tapenade - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej