
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
2 sztuki
8 plastrów
null
8 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz i obierz ze skórki. Miąższ pokrój w grube plastry.
Krok 2
Na plastrze szynki ułóż plaster sera i pomidora i jeszcze raz sera i szynki, lekko dociśnij.
Krok 3
Jajko rozkłóć i przypraw pieprzem.
Krok 4
Kotlety maczaj w jajku i panieruj w bułce tartej.
Krok 5
Smaż na oleju na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej