Pomidorowo-szynkowe kotleciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowo-szynkowe kotleciki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

8 plastrów

null

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz i obierz ze skórki. Miąższ pokrój w grube plastry.

Krok 2

Na plastrze szynki ułóż plaster sera i pomidora i jeszcze raz sera i szynki, lekko dociśnij.

Krok 3

Jajko rozkłóć i przypraw pieprzem.

Krok 4

Kotlety maczaj w jajku i panieruj w bułce tartej.

Krok 5

Smaż na oleju na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowo-szynkowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowo-szynkowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowo-szynkowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowo-szynkowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowo-szynkowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowo-szynkowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowo-szynkowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowo-szynkowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej