Składniki
1 szklanka
1 sztuka
2 sztuki
8 plastrów
null
8 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz i obierz ze skórki. Miąższ pokrój w grube plastry.
Krok 2
Na plastrze szynki ułóż plaster sera i pomidora i jeszcze raz sera i szynki, lekko dociśnij.
Krok 3
Jajko rozkłóć i przypraw pieprzem.
Krok 4
Kotlety maczaj w jajku i panieruj w bułce tartej.
Krok 5
Smaż na oleju na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej