
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
2 sztuki
8 plastrów
null
8 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz i obierz ze skórki. Miąższ pokrój w grube plastry.
Krok 2
Na plastrze szynki ułóż plaster sera i pomidora i jeszcze raz sera i szynki, lekko dociśnij.
Krok 3
Jajko rozkłóć i przypraw pieprzem.
Krok 4
Kotlety maczaj w jajku i panieruj w bułce tartej.
Krok 5
Smaż na oleju na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej