Pomidorowo-szynkowe kotleciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowo-szynkowe kotleciki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

8 plastrów

null

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz i obierz ze skórki. Miąższ pokrój w grube plastry.

Krok 2

Na plastrze szynki ułóż plaster sera i pomidora i jeszcze raz sera i szynki, lekko dociśnij.

Krok 3

Jajko rozkłóć i przypraw pieprzem.

Krok 4

Kotlety maczaj w jajku i panieruj w bułce tartej.

Krok 5

Smaż na oleju na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowo-szynkowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowo-szynkowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowo-szynkowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowo-szynkowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowo-szynkowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowo-szynkowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowo-szynkowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowo-szynkowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej