
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
0.5 sztuki
7 sztuk
1 łyżeczka
1 sztuka
3 łyżki
125 mililitrów
450 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaczkę pokrój na porcje.
Krok 2
Czosnek pokrój w plasterki. Wymieszaj z sokiem z limonki, łyżeczką mielonej chili, solą i 1 łyżką cukru, polej mięso i odstawić na noc do lodówki.
Krok 3
Kaczkę wyjmij z marynaty, osusz. Ciemne mięso ułóż w żaroodpornym naczyniu i piecz około 20 minut w temperaturze 160 stopni. Tłuszcz wytopiony z kaczki wylej.
Krok 4
Dodaj kawałki piersi i piecz około 20 minut. Zwiększ temperaturę do 220 stopni i piecz 10 minut, żeby kaczka się zarumieniła.
Krok 5
Sos mole podgrzej. Chili pokrój w paski.
Krok 6
Ananasa obierz, pokrój w plastry, posyp resztą cukru i podpiecz na grillu z obu stron.
Krok 7
Porcje kaczki podawaj z plastrami ananasa, polane sosem mole, ozdobione chili.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























