Kebab w chlebie tostowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kebab w chlebie tostowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

66

1743 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

912 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2254 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

3 łyżki

dip:

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojone piersi z kurczaka zamarynuj, obsypując je obficie Fixem Knorr. Mięso usmaż na tłuszczu. Ostudź.

Kebab w chlebie tostowym  - Krok 1

Krok 2

Kromki pieczywa włóż między dwa kawałki pergaminu, a następnie mocno przyciskając, rozwałkuj je na cienkie placki. Krawędzie chleba posmaruj roztrzepanym jajkiem.

Kebab w chlebie tostowym  - Krok 2

Krok 3

Na kromki wyłóż farsz z kurczaka wymieszany z surową pokrojoną w cienkie plasterki cebulą. Kromkę z farszem przykryj drugą kromką. Krawędzie mocno ściśnij.

Kebab w chlebie tostowym  - Krok 3

Krok 4

Powstałe kanapki podsmaż na patelni lub zapiecz w piekarniku.

Kebab w chlebie tostowym  - Krok 4

Krok 5

Przygotuj dip. Wszystkie składniki połącz ze sobą i wymieszaj dokładnie. Tosty podawaj przecięte na pół po skosie z sosem czosnkowym.

Kebab w chlebie tostowym  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

4

Opinie o przepisie

  • ewa Krahl

    ewa Krahl , 09.06.2020

    Bardzo dobre. Wszystkim smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Wloch

    Justyna Wloch , 02.11.2019

    Bardzo dobre, a jak się doda pokrojonego w drobną kostkę ogórka konserwowego i serek topiony to rewelacja.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Malgorzata Barzyk

    Malgorzata Barzyk , 13.08.2018

    łatwe i dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Skruszeniec

    Renata Skruszeniec , 21.02.2017

    Dobre.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kebab w chlebie tostowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kebab w chlebie tostowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kebab w chlebie tostowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kebab w chlebie tostowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kebab w chlebie tostowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kebab w chlebie tostowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kebab w chlebie tostowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kebab w chlebie tostowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kebab w chlebie tostowym Kebab w chlebie tostowym

Czy obiad z chleba tostowego to dobry pomysł na codzienne menu? Oczywiście! Jeśli dodatkowo lubicie kebab, to nasza propozycja z pewnością trafi w wasz kulinarny gust. To nie typowe danie fast food, spotykane w ulicznych budkach, ale ciekawy pomysł na urozmaicenie domowych posiłków. Jeśli nie wiecie, co zrobić z chleba tostowego, przygotujcie kebab. Serwowany z sosem czosnkowym oraz dipem z jogurtu i kolendry spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Dla kogo?

Kebab w chlebie tostowym to posiłek dla każdego, kto lubi nietuzinkowe dania, przygotowane w oryginalny sposób.

Na jaką okazję?

Kebab sprawdzi się jako danie na ciepłą kolację. Zaskoczcie swoich gości podczas domowej imprezy, na której nie może zabraknąć kebabu w chlebie tostowym.

Czy wiesz, że?

Kebab ma co najmniej dwadzieścia odmian. Jedną z popularniejszych jest mięso serwowane w bułce. W krajach arabskich natomiast spotkacie najczęściej kebab w formie szaszłyka, pieczonego na metalowym szpikulcu.

Dla urozmaicenia:

Dip do kebabu możecie nieco zmodyfikować, zastępując kolendrę świeżą natką pietruszki.