Pasta z avocado, czyli guacamole, to międzynarodowy przysmak, który pasuje do wielu potraw. Można podawać go zarówno na zimno, jak i na ciepło. Jesteście ciekawi, z czym jeść aromatyczne guacamole? Dobrze się składa, ponieważ przygotowaliśmy dla Was najlepsze propozycje na podanie tego przysmaku. Sprawdźcie sami!

Guacamole, z czym jeść: propozycje – meksykańskie tradycje

Guacamole to dip pochodzący z Meksyku. To właśnie z tamtych rejonów można podpatrzyć sposoby podania pasty z avocado. Konkretne rodzaje tego przysmaku mogą zawierać: pomidory, paprykę, kolendrę i wiele innych dodatków. Z czym się je guacamole w Meksyku? Niezbędnym dodatkiem do pasty są kukurydziane chipsy, czyli nachosy. To idealna propozycja na spotkanie ze znajomymi! Możecie pójść śladami mieszkańców Meksyku i przyrządzić zapiekane nachosy z serem i guacamole.

Guacamole, z czym podawać na ciepło?

Aromatyczna pasta z avocado jest świetnym dodatkiem do dań obiadowych. Jeżeli znudziło Wam się tradycyjne podanie ziemniaków, batatów lub innych grillowanych warzyw, to koniecznie podajcie je w towarzystwie guacamole. Pasta z avocado urozmaici obiad i doda charakterystycznego smaku.

Guacamole świetnie sprawdzi się również razem z mięsem. Co powiecie na wołowe steki z pastą z avocado? To popularne połączenie, które często można spotkać w restauracjach. Już teraz możecie przygotować to danie w domu i cieszyć się naprawdę pysznym smakiem.

Burger z guacamole? Ciężko oprzeć się takiemu połączeniu! Wymieńcie tradycyjny sos na aromatyczne guacamole i cieszcie się pysznym fast foodem w domu. Pasta z avocado sprawia, że mięso jest jeszcze bardziej soczyste.

Guacamole, z czym jeść – świeże pieczywo

Guacamole to przysmak, który często jest serwowany na śniadanie. My w szczególności polecamy Wam połączenie pasty z avocado ze świeżym, chrupiącym pieczywem. Możecie najpierw przygotować grzanki na patelni, a potem posmarować je guacamole. Doskonale sprawdzi się również świeża bagietka. Nie zapomnijcie o dodatkowych warzywach! Przygotujcie grzankę z guacamole, pomidorem i rukolą. To pyszne połączenie, które rewelacyjnie pasuje na śniadanie.

Wiele osób uważa, że guacamole to najlepszy towarzysz jajek. Coś w tym jest! Możecie dodać ugotowane jajka bezpośrednio do pasty z avocado. Jest jeszcze druga opcja. Przyrządźcie grzanki z guacamole i jajkiem w koszulce. To sposoby na wyśmienite śniadanie!

Guacamole, do czego i z czym – nasze propozycje

Czas na kilka znakomitych receptur, które ulepszą Wasz jadłospis! Szukacie pomysłu na ciekawą przystawkę? Guacamole z grillowanymi warzywami sprawdzi się znakomicie. Chrupiące ziemniaki i buraki naprawdę dobrze smakują z aromatycznym dipem. To świetna alternatywa dla słonych przekąsek.

Avocado z mięsem? Co powiecie na pieczonego kurczaka z salsą guacamole? Przyrządźcie tę potrawę na obiad lub kolację. Zadowolenie wszystkich domowników – gwarantowane!

Jeżeli jesteście fanami kuchni meksykańskiej, to nasza kolejna propozycja z pewnością skradnie Wasze serca. Quesadillas z guacamole jest tradycyjnym daniem, podawanym w tych rejonach. Teraz możecie przygotować je w swoim domu!

Szukacie pomysłu na pyszne śniadanie? Jajka faszerowane guacamole podajcie w towarzystwie świeżego pieczywa i cieszcie się dobrym humorem od samego poranka. Wiecie już, z czym podawać guacamole, teraz wszystko leży w Waszych rękach. Smacznego!