Pieczona piers kaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona piers kaczki

Autor: AngelikaCarmine

ratingratingratingratingrating

14

60 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

180 osób wydrukowało

Pobierz pdf

200 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przepis na pieczona kaczkę nadaje się na każda okazje. Potrzeba tak nie wiele a smakuje wyśmienicie. Prezentuje się wyśmienicie na wystawnej kolacji ale i również jest bohaterem okazji, urodzin i świat. Przygotowujemy kaczkę myjąc ją najpierw w zimnej wodzie a następnie wkładamy do brytfanki i zalewamy wrzątkiem. Smarujemy cala kaczkę olejem i doprawiamy sola i dużą ilością majeranku. Następnie wkładamy kaczkę do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 1.5 h w zależności od rodzaju piekarnika.

Krok 2

Po upieczeniu kaczka powinna mieć chrupiącą skórkę i być mięciutka w środku. Po wyjęciu z piekarnika kroimy pierś kurczaka na plasterki układamy na talerzu i dekorujemy żurawiną ze słoika, ogórkami pokrojonymi w piórka i brzoskwiniami pokrojonymi w ćwiartki. Tak o to podana kaczka smakuje wyśmienicie wraz z połączeniem rożnych smaków. Życzę wam smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona piers kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona piers kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona piers kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona piers kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona piers kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona piers kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona piers kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona piers kaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej