Pieczona piers kaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona piers kaczki

Autor: AngelikaCarmine

ratingratingratingratingrating

16

heart
60 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

185 osób wydrukowało

Pobierz pdf

227 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przepis na pieczona kaczkę nadaje się na każda okazje. Potrzeba tak nie wiele a smakuje wyśmienicie. Prezentuje się wyśmienicie na wystawnej kolacji ale i również jest bohaterem okazji, urodzin i świat. Przygotowujemy kaczkę myjąc ją najpierw w zimnej wodzie a następnie wkładamy do brytfanki i zalewamy wrzątkiem. Smarujemy cala kaczkę olejem i doprawiamy sola i dużą ilością majeranku. Następnie wkładamy kaczkę do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 1.5 h w zależności od rodzaju piekarnika.

Krok 2

Po upieczeniu kaczka powinna mieć chrupiącą skórkę i być mięciutka w środku. Po wyjęciu z piekarnika kroimy pierś kurczaka na plasterki układamy na talerzu i dekorujemy żurawiną ze słoika, ogórkami pokrojonymi w piórka i brzoskwiniami pokrojonymi w ćwiartki. Tak o to podana kaczka smakuje wyśmienicie wraz z połączeniem rożnych smaków. Życzę wam smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona piers kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona piers kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona piers kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona piers kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona piers kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona piers kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona piers kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona piers kaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kaczka po chińsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej