Marchew oprószana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchew oprószana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew umyj, oczyść, pokrój w kostkę i zalej wrzącą wodą.

Krok 2

Następnie dodaj odrobinę masła i cukier. Gotuj do miękkości.

Krok 3

Oprósz mąką i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchew oprószana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchew oprószana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchew oprószana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchew oprószana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchew oprószana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchew oprószana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchew oprószana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchew oprószana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej