
Składniki
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew umyj, oczyść, pokrój w kostkę i zalej wrzącą wodą.
Krok 2
Następnie dodaj odrobinę masła i cukier. Gotuj do miękkości.
Krok 3
Oprósz mąką i zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej