
Składniki
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew umyj, oczyść, pokrój w kostkę i zalej wrzącą wodą.
Krok 2
Następnie dodaj odrobinę masła i cukier. Gotuj do miękkości.
Krok 3
Oprósz mąką i zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej