Marchew oprószana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchew oprószana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew umyj, oczyść, pokrój w kostkę i zalej wrzącą wodą.

Krok 2

Następnie dodaj odrobinę masła i cukier. Gotuj do miękkości.

Krok 3

Oprósz mąką i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchew oprószana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchew oprószana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchew oprószana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchew oprószana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchew oprószana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchew oprószana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchew oprószana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchew oprószana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej