Kalarepa gotowana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalarepa gotowana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżeczki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalarepę oczyść z części niejadalnych, opłucz i pokrój w słupki.

Krok 2

Rozdrobnioną włóż do wrzącej, lekko osłodzonej wody i gotuj, aż stanie się miękka.

Krok 3

Przypraw mąką i śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej