
Składniki
0.5 szklanki
1 łyżka
2 łyżeczki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalarepę oczyść z części niejadalnych, opłucz i pokrój w słupki.
Krok 2
Rozdrobnioną włóż do wrzącej, lekko osłodzonej wody i gotuj, aż stanie się miękka.
Krok 3
Przypraw mąką i śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
3 osoby oglądają przepis: 

Golonko w piwie z szybkowara
60 min.
łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej