Kalarepa gotowana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalarepa gotowana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżeczki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalarepę oczyść z części niejadalnych, opłucz i pokrój w słupki.

Krok 2

Rozdrobnioną włóż do wrzącej, lekko osłodzonej wody i gotuj, aż stanie się miękka.

Krok 3

Przypraw mąką i śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Gofry bez cukru
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej