Kalarepa gotowana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalarepa gotowana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżeczki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalarepę oczyść z części niejadalnych, opłucz i pokrój w słupki.

Krok 2

Rozdrobnioną włóż do wrzącej, lekko osłodzonej wody i gotuj, aż stanie się miękka.

Krok 3

Przypraw mąką i śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej