Składniki
0.5 szklanki
1 łyżka
2 łyżeczki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalarepę oczyść z części niejadalnych, opłucz i pokrój w słupki.
Krok 2
Rozdrobnioną włóż do wrzącej, lekko osłodzonej wody i gotuj, aż stanie się miękka.
Krok 3
Przypraw mąką i śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
6 osób ogląda przepis: 
Sałatka meksykańska
30 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej