Kalarepa gotowana przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kalarepa gotowana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżeczki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalarepę oczyść z części niejadalnych, opłucz i pokrój w słupki.

Krok 2

Rozdrobnioną włóż do wrzącej, lekko osłodzonej wody i gotuj, aż stanie się miękka.

Krok 3

Przypraw mąką i śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej