Kalarepa gotowana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalarepa gotowana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżeczki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalarepę oczyść z części niejadalnych, opłucz i pokrój w słupki.

Krok 2

Rozdrobnioną włóż do wrzącej, lekko osłodzonej wody i gotuj, aż stanie się miękka.

Krok 3

Przypraw mąką i śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalarepa gotowana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej