Surówka z kalarepy i jabłka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kalarepy i jabłka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzyj drobno kalarepę.

Krok 2

Następnie połącz ją z pokrojonymi w cząstki kawałkami jabłka i posiekanym drobno koperkiem.

Krok 3

Przypraw cukrem i majonezem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kalarepy i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kalarepy i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kalarepy i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kalarepy i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kalarepy i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kalarepy i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kalarepy i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kalarepy i jabłka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej