Grillowany pstrąg z ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany pstrąg z ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

435 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

204 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

324 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj ryby i oczyść je z łusek. 

Krok 2

Posiekaj czosnek i umieść go wewnątrz ryb, wraz z ziołami. Z wierzchu posyp je pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr. 

Krok 3

Ryby połóż na folii aluminiowej, a następnie skrop sokiem z cytryny i kilkoma kroplami oliwy z oliwek. 

Krok 4

Zawiń je bardzo dokładnie i odstaw do lodówki na co najmniej godzinę. 

Krok 5

Następnie piecz na grillu przez około 40 minut, obracając co jakiś czas. 

przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe pstrągi podawaj na pieczonych ziemniakach, z warzywami.

1

Opinie o przepisie

  • Iza Pałasz

    Iza Pałasz , 20.06.2021

    TAK. Pstrąga oczyszczę, łuski oskrobię, ja cuda w kuchni robię! Marynatę zrobię z oliwy, soku z cytryny, czosnku, tymianku, pieprzu cayenne, szałwii, rozmarynu, bazylii, oregano - ale szykuje się uczta, droga mamo! Rybkę zamarynuję, w lodówce niech leży, mnie też chwila odpoczynku się należy! Rybka 40 minut na grillu będzie pieczona, ja jako kucharka czuję się niezwyciężona! Pstrąga będę z sosem koperkowym podawała i się nim zachwycała. SOS: W garnku stopię masło, śmietankę i musztardę będę dodawała, wesoło przy tym śpiewała! Poczekam, aż sos zgęstnieje, moja buzia na to danie się śmieje!!! Dodam soku z cytryny, posiekanego koperku, pieprzem i solą doprawię - takim daniem całej rodzinie niebywałą radość sprawię!!! SMACZNEGO!!! 

    Odpowiedz Odpowiedz
Pamiętaj, żeby być zalogowanym, jeśli chcesz, aby Twój komentarz wziął udział w konkursie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej