Grillowany pstrąg z ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany pstrąg z ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
442 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

235 osób wydrukowało

Pobierz pdf

383 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj ryby i oczyść je z łusek. 

Krok 2

Posiekaj czosnek i umieść go wewnątrz ryb, wraz z ziołami. Z wierzchu posyp je pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr

Krok 3

Ryby połóż na folii aluminiowej, a następnie skrop sokiem z cytryny i kilkoma kroplami oliwy z oliwek. 

Krok 4

Zawiń je bardzo dokładnie i odstaw do lodówki na co najmniej godzinę. 

Krok 5

Następnie piecz na grillu przez około 40 minut, obracając co jakiś czas. 

przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe pstrągi podawaj na pieczonych ziemniakach, z warzywami.

3

Opinie o przepisie

  • Paulina Suchanecka

    Paulina Suchanecka , 29.06.2021

    TAK! Najlepiej smakuje z frytkami, ale to już pewnie wiecie!!! Przepis na frytki nie jeden tu znajdziecie!!! Przepisy.pl się postarało i przepisami na lato nas obdarowało!!! Na Maxa im za to dziękuję, bo długo się nie zastanawiam - co dziś ugotuję?! :) Pozdrawiam serdecznie!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Uliasz

    Beata Uliasz , 28.06.2021

    TAK. Soczystą rybkę z grilla ze świeżym, ugotowanym bobem pragnę tutaj zareklamować…. Przy czym ziołowego masełka nie może tutaj brakować. Do tego proponuję np. sałatkę z młodej kapusty, posypaną prażonymi pestkami z dyni - w sam raz dla podkreślenia kulinarnej, kreatywnej rozpusty.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Pałasz

    Iza Pałasz , 20.06.2021

    TAK. Pstrąga oczyszczę, łuski oskrobię, ja cuda w kuchni robię! Marynatę zrobię z oliwy, soku z cytryny, czosnku, tymianku, pieprzu cayenne, szałwii, rozmarynu, bazylii, oregano - ale szykuje się uczta, droga mamo! Rybkę zamarynuję, w lodówce niech leży, mnie też chwila odpoczynku się należy! Rybka 40 minut na grillu będzie pieczona, ja jako kucharka czuję się niezwyciężona! Pstrąga będę z sosem koperkowym podawała i się nim zachwycała. SOS: W garnku stopię masło, śmietankę i musztardę będę dodawała, wesoło przy tym śpiewała! Poczekam, aż sos zgęstnieje, moja buzia na to danie się śmieje!!! Dodam soku z cytryny, posiekanego koperku, pieprzem i solą doprawię - takim daniem całej rodzinie niebywałą radość sprawię!!! SMACZNEGO!!! 

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej