Grillowany pstrąg z ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

427 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

194 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

301 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj ryby i oczyść je z łusek. 

Krok 2

Posiekaj czosnek i umieść go wewnątrz ryb, wraz z ziołami. Z wierzchu posyp je pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr. 

Krok 3

Ryby połóż na folii aluminiowej, a następnie skrop sokiem z cytryny i kilkoma kroplami oliwy z oliwek. 

Krok 4

Zawiń je bardzo dokładnie i odstaw do lodówki na co najmniej godzinę. 

Krok 5

Następnie piecz na grillu przez około 40 minut, obracając co jakiś czas. 

przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe pstrągi podawaj na pieczonych ziemniakach, z warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany pstrąg z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ziemniaki grillowane
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej