
Składniki
700 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
500 gramów
0.5 sztuki
1 sztuka
80 gramów
0.5 pęczka
1 sztuka
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój filety rybne w odpowiednie kawałki, nasmaruj oliwą z oliwek oraz przyprawą Knorr. Marynuj przez 30 minut.
Krok 2
Pokrój w drobną kostkę ogórki, pomidory, żółtą paprykę, czerwoną cebulę i morele, a kolendrę posiekaj.
Krok 3
Wymieszaj pokrojone warzywa dokładnie wraz z sokiem z cytryny.
Krok 4
Filety rybne smaż na grillu z obu stron, aż ryba będzie rumiana.
Krok 5
Podawaj rybę z salsą na wierzchu i młodymi ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowana ryba z orzeźwiającą salsą
Grillowana ryba z salsą będzie apetyczną propozycją na wiosenny lub letni obiad. To wersja klasycznego dania będąca kompozycją smaków, którą polubi niemal każdy miłośnik ryb. Swoje przygotowania rozpocznij od wybrania filetów – sprawdzi się z dorsza, łososia lub makreli. Następnie zamarynuj je w oliwie z oliwek z dodatkiem gotowej mieszanki przyprawy do ryb i mięs. Opcjonalnie dodaj jeszcze niewielką ilość pikantnej papryki – smak dania będzie wyrazistszy. Jak przyrządzić sos? Pokrój warzywa w niewielką kostkę, a dla urozmaicenia aromatu, wykorzystaj również miód, który wzmocni słodki smak salsy. Całość zmieszaj z sokiem z cytryny lub limonki, która jest mniej kwaśna. Filety grilluj na aluminiowych tackach, często je obracając – aż do momentu uzyskania rumianego koloru. Zamiast wspomnianych tacek możesz przygotowywać rybę zawiniętą w folię aluminiową – będzie równie soczysta i nie rozpadnie się podczas grillowania. Gotowe danie serwuj z salsą umieszczoną w osobnej miseczce, najlepiej schłodzoną wcześniej w lodówce oraz ze świeżym i chrupkim pieczywem. Przyrządź smaczną potrawę z naszym przepisem. Udanego grillowania!