
Składniki
700 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
500 gramów
0.5 sztuki
1 sztuka
80 gramów
0.5 pęczka
1 sztuka
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój filety rybne w odpowiednie kawałki, nasmaruj oliwą z oliwek oraz przyprawą Knorr. Marynuj przez 30 minut.
Krok 2
Pokrój w drobną kostkę ogórki, pomidory, żółtą paprykę, czerwoną cebulę i morele, a kolendrę posiekaj.
Krok 3
Wymieszaj pokrojone warzywa dokładnie wraz z sokiem z cytryny.
Krok 4
Filety rybne smaż na grillu z obu stron, aż ryba będzie rumiana.
Krok 5
Podawaj rybę z salsą na wierzchu i młodymi ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowana ryba z orzeźwiającą salsą
Grillowana ryba z salsą będzie apetyczną propozycją na wiosenny lub letni obiad. To wersja klasycznego dania będąca kompozycją smaków, którą polubi niemal każdy miłośnik ryb. Swoje przygotowania rozpocznij od wybrania filetów – sprawdzi się z dorsza, łososia lub makreli. Następnie zamarynuj je w oliwie z oliwek z dodatkiem gotowej mieszanki przyprawy do ryb i mięs. Opcjonalnie dodaj jeszcze niewielką ilość pikantnej papryki – smak dania będzie wyrazistszy. Jak przyrządzić sos? Pokrój warzywa w niewielką kostkę, a dla urozmaicenia aromatu, wykorzystaj również miód, który wzmocni słodki smak salsy. Całość zmieszaj z sokiem z cytryny lub limonki, która jest mniej kwaśna. Filety grilluj na aluminiowych tackach, często je obracając – aż do momentu uzyskania rumianego koloru. Zamiast wspomnianych tacek możesz przygotowywać rybę zawiniętą w folię aluminiową – będzie równie soczysta i nie rozpadnie się podczas grillowania. Gotowe danie serwuj z salsą umieszczoną w osobnej miseczce, najlepiej schłodzoną wcześniej w lodówce oraz ze świeżym i chrupkim pieczywem. Przyrządź smaczną potrawę z naszym przepisem. Udanego grillowania!