Brochettes z indyka w owocowej salsie video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

266 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

85 mililitrów

1 sztuka

200 gramów

1 szczypta

1 sztuka

marynata:

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włóż do marynaty i obracaj, żeby równomiernie pokryły się zalewą. Przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Przygotuj salsę z awokado i mango: obierz owoce ze skórki, usuń pestki i pokrój w kostkę. Wymieszaj z jogurtem oraz sokiem z cytryny, dopraw czarnym pieprzem. Następnie przykryj i wstaw do lodówki.

Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Następnie przewracaj na drugą stronę, posmaruj resztą marynaty i grilluj dalej 2- 3 minuty, do momentu, gdy mięso będzie miękkie i całkowicie dopieczone. Gotowe brochettes podawaj z salsą, na sałacie z rukoli.

Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Przyrządź marynatę mieszając musztardę, miód, przecier pomidorowy, sos Tabasco, czosnek i Przyprawę do złotego kurczaka Knorr w płytkim naczyniu (na tyle dużym, żeby zmieściło się w nim 6 szpikulców).

Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Pokrój piersi z kurczaka w paski, nabij na szpikulce, przebijając mięso na przemian raz z góry, raz z dołu.

Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Nagrzej grill do wysokiej temperatury. Posmaruj kratkę oliwą i na niej ułóż brochettes, smarując połową marynaty. Grilluj przez 6 minut.

Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEOBrochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO

Jeśli lubisz pikantne dania mięsne, koniecznie wypróbuj przepis na brochettes z indyka. Oprócz mięsa do przygotowania tych szaszłyków potrzebujesz m.in. jogurtu naturalnego, soku z cytryny, a także mango oraz awokado. Mięso z indyka nabij na szpikulce, następnie włóż do marynaty i równomiernie ją rozprowadź. To właśnie marynata nada szaszłykom wyrazistego smaku. By ją przygotować wystarczy, że musztardę dijon połączysz z przecierem pomidorowym, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, sosem tabasco oraz płynnym miodem. Zamarynowane mięso grilluj z obu stron do momentu, aż będzie miękkie. Idealnym dodatkiem do pikantnych szaszłyków będzie owocowa salsa, którą wykonasz na bazie awokado, mango, soku z cytryny oraz jogurtu naturalnego. Smaczne będą również z delikatną sałatką. Pamiętaj, że mięso z indyka możesz przełożyć dowolnymi warzywami, na przykład czerwoną papryką lub plasterkami cebuli. Zainspiruj się naszym przepisem i przygotuj pyszne brochettes z indyka przy najbliższej okazji.