PRZEPISY.PL

Dziś nasze ulubione bitki z karkówki w grzybowym sosie. Mięciutkie, pachnące - po prostu palce lizać.

Bitki z karkówki - autor: Piotr Murawski

Bitki z karkówki

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
64
osoby dodały do Mniamlisty
64
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • Mięso karkówka400 gr
  • cebula200 gr
  • Sos grzybowy Knorr1 opak
  • ząbek czosnku1 szt
  • olej roślinny30 ml
  • majeranek2 gr
  • sól1 szczypta
  • pieprz1 szczypta
  • woda300 ml
Bitki z karkówki – krok 1

Krok 1

Mięso pokrój w plastry, lekko rozbij młotkiem, oprósz solą, pieprzem i majerankiem.
Bitki z karkówki – krok 2

Krok 2

Obsmaż na patelni, dodaj pokrojoną w plastry cebulę i delikatnie ją zeszklij.
Bitki z karkówki – krok 3

Krok 3

Całość zalej sosem grzybowym rozmieszanym w 300 mililitrach wody, dodaj czosnek.
Bitki z karkówki – krok 4

Krok 4

Wszystko razem duś pod przykryciem około 30 minut, aż mięso będzie zupełnie miękkie. Bitki podawaj z kiszonymi ogórkami na gryczanej kaszy.

Więcej przepisów z tym produktem

Sos grzybowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

105
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
122
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
89
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
53
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe