Ziemniaki z koperkiem i cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki z koperkiem i cebulką

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2

Do odcedzonych ziemniaków dodaj posiekany koperek, masło i dokładnie pokruszoną kostkę cebulową. Przykryj ziemniaki pokrywką i potrząśnij energicznie garnkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki z koperkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki z koperkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki z koperkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki z koperkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki z koperkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki z koperkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki z koperkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki z koperkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej