Ziemniaki z koperkiem i cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki z koperkiem i cebulką

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2

Do odcedzonych ziemniaków dodaj posiekany koperek, masło i dokładnie pokruszoną kostkę cebulową. Przykryj ziemniaki pokrywką i potrząśnij energicznie garnkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki z koperkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki z koperkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki z koperkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki z koperkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki z koperkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki z koperkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki z koperkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki z koperkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej