Łosoś gotowany na parze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś gotowany na parze

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

500 gramów

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę podziel na 4 kawałki, a następnie usuń ości.

Krok 2

Skrop sokiem z cytryn i oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr oraz pieprzem.

Krok 3

W garnku na parze przygotuj wywar.

Krok 4

Na natłuszczonej perforowanej wkładce ułóż kawałki łososia i przykryj je natłuszczoną folią aluminiową. Wkładkę umieść w garnku i przykryj pokrywką.

Krok 5

Gotuj kilka minut, a następnie odwróć rybę i gotuj do czasu, gdy będzie miękka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej