
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
500 gramów
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę podziel na 4 kawałki, a następnie usuń ości.
Krok 2
Skrop sokiem z cytryn i oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr oraz pieprzem.
Krok 3
W garnku na parze przygotuj wywar.
Krok 4
Na natłuszczonej perforowanej wkładce ułóż kawałki łososia i przykryj je natłuszczoną folią aluminiową. Wkładkę umieść w garnku i przykryj pokrywką.
Krok 5
Gotuj kilka minut, a następnie odwróć rybę i gotuj do czasu, gdy będzie miękka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej