Łosoś gotowany na parze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś gotowany na parze

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

500 gramów

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę podziel na 4 kawałki, a następnie usuń ości.

Krok 2

Skrop sokiem z cytryn i oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr oraz pieprzem.

Krok 3

W garnku na parze przygotuj wywar.

Krok 4

Na natłuszczonej perforowanej wkładce ułóż kawałki łososia i przykryj je natłuszczoną folią aluminiową. Wkładkę umieść w garnku i przykryj pokrywką.

Krok 5

Gotuj kilka minut, a następnie odwróć rybę i gotuj do czasu, gdy będzie miękka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Mortadela w panierce
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej