Łosoś gotowany na parze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś gotowany na parze

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

500 gramów

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę podziel na 4 kawałki, a następnie usuń ości.

Krok 2

Skrop sokiem z cytryn i oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr oraz pieprzem.

Krok 3

W garnku na parze przygotuj wywar.

Krok 4

Na natłuszczonej perforowanej wkładce ułóż kawałki łososia i przykryj je natłuszczoną folią aluminiową. Wkładkę umieść w garnku i przykryj pokrywką.

Krok 5

Gotuj kilka minut, a następnie odwróć rybę i gotuj do czasu, gdy będzie miękka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gulasz wieprzowy podstawowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej