Ślimaki z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ślimaki z łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
103 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

304 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

319 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

5 łyżek

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser wymieszaj z chrzanem i dopraw pieprzem.

Ślimaki z łososia - Krok 1

Krok 2

Na folii spożywczej ułóż w dwóch rzędach plastry łososia tak, żeby na siebie zachodziły. Posmaruj fetą.

Ślimaki z łososia - Krok 2

Krok 3

Przy pomocy folii zwiń w roladkę. Schłodź w lodówce.

Ślimaki z łososia - Krok 3

Krok 4

Sałatę opłucz, cebulę pokrój w plasterki, pomidorki przekrój na połówki.

Ślimaki z łososia - Krok 4

Krok 5

Miód wymieszaj z Sosem sałatkowym francuskim Knorr, oliwą, żurawiną i musztardą.

Ślimaki z łososia - Krok 5

Krok 6

Warzywa polej sosem, ułóż na talerzach, posyp migdałami. Roladki pokrój w plastry i podawaj z sałatą.

Ślimaki z łososia - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ślimaki z łososiaŚlimaki z łososia

Ser wymieszaj z chrzanem i dopraw pieprzem.