Ślimaki z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ślimaki z łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
103 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

304 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

319 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

5 łyżek

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser wymieszaj z chrzanem i dopraw pieprzem.

Ślimaki z łososia - Krok 1

Krok 2

Na folii spożywczej ułóż w dwóch rzędach plastry łososia tak, żeby na siebie zachodziły. Posmaruj fetą.

Ślimaki z łososia - Krok 2

Krok 3

Przy pomocy folii zwiń w roladkę. Schłodź w lodówce.

Ślimaki z łososia - Krok 3

Krok 4

Sałatę opłucz, cebulę pokrój w plasterki, pomidorki przekrój na połówki.

Ślimaki z łososia - Krok 4

Krok 5

Miód wymieszaj z Sosem sałatkowym francuskim Knorr, oliwą, żurawiną i musztardą.

Ślimaki z łososia - Krok 5

Krok 6

Warzywa polej sosem, ułóż na talerzach, posyp migdałami. Roladki pokrój w plastry i podawaj z sałatą.

Ślimaki z łososia - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ślimaki z łososiaŚlimaki z łososia

Ser wymieszaj z chrzanem i dopraw pieprzem.