Ślimaki z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ślimaki z łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
103 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

303 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

319 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

5 łyżek

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser wymieszaj z chrzanem i dopraw pieprzem.

Ślimaki z łososia - Krok 1

Krok 2

Na folii spożywczej ułóż w dwóch rzędach plastry łososia tak, żeby na siebie zachodziły. Posmaruj fetą.

Ślimaki z łososia - Krok 2

Krok 3

Przy pomocy folii zwiń w roladkę. Schłodź w lodówce.

Ślimaki z łososia - Krok 3

Krok 4

Sałatę opłucz, cebulę pokrój w plasterki, pomidorki przekrój na połówki.

Ślimaki z łososia - Krok 4

Krok 5

Miód wymieszaj z Sosem sałatkowym francuskim Knorr, oliwą, żurawiną i musztardą.

Ślimaki z łososia - Krok 5

Krok 6

Warzywa polej sosem, ułóż na talerzach, posyp migdałami. Roladki pokrój w plastry i podawaj z sałatą.

Ślimaki z łososia - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Tarta z ciasta filo
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ślimaki z łososiaŚlimaki z łososia

Ser wymieszaj z chrzanem i dopraw pieprzem.