Składniki
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
100 gramów
5 łyżek
1 łyżeczka
1 łyżeczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser wymieszaj z chrzanem i dopraw pieprzem.
Krok 2
Na folii spożywczej ułóż w dwóch rzędach plastry łososia tak, żeby na siebie zachodziły. Posmaruj fetą.
Krok 3
Przy pomocy folii zwiń w roladkę. Schłodź w lodówce.
Krok 4
Sałatę opłucz, cebulę pokrój w plasterki, pomidorki przekrój na połówki.
Krok 5
Miód wymieszaj z Sosem sałatkowym francuskim Knorr, oliwą, żurawiną i musztardą.
Krok 6
Warzywa polej sosem, ułóż na talerzach, posyp migdałami. Roladki pokrój w plastry i podawaj z sałatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej