Ślimaki z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ślimaki z łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

89 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

271 osób wydrukowało

Pobierz pdf

290 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

5 łyżek

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser wymieszaj z chrzanem i dopraw pieprzem.

Ślimaki z łososia - Krok 1

Krok 2

Na folii spożywczej ułóż w dwóch rzędach plastry łososia tak, żeby na siebie zachodziły. Posmaruj fetą.

Ślimaki z łososia - Krok 2

Krok 3

Przy pomocy folii zwiń w roladkę. Schłodź w lodówce.

Ślimaki z łososia - Krok 3

Krok 4

Sałatę opłucz, cebulę pokrój w plasterki, pomidorki przekrój na połówki.

Ślimaki z łososia - Krok 4

Krok 5

Miód wymieszaj z Sosem sałatkowym francuskim Knorr, oliwą, żurawiną i musztardą.

Ślimaki z łososia - Krok 5

Krok 6

Warzywa polej sosem, ułóż na talerzach, posyp migdałami. Roladki pokrój w plastry i podawaj z sałatą.

Ślimaki z łososia - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ślimaki z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ślimaki z łososiaŚlimaki z łososia

Ser wymieszaj z chrzanem i dopraw pieprzem.