Smażone talarki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone talarki

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyć, osuszyć, pokroić w talarki.

Krok 2

Rozgrzać olej na patelni, dodać frytki, posypać przyprawą z fixa do frytek. Wymieszać. oprószyć pieprzem, dodać gałązki rozmarynu.

Krok 3

Smażyć aż ziemniaczki będą miękkie. Podać z dipem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej