
Składniki
500 gramów
3 sztuki
1 łyżeczka
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyć, osuszyć, pokroić w talarki.
Krok 2
Rozgrzać olej na patelni, dodać frytki, posypać przyprawą z fixa do frytek. Wymieszać. oprószyć pieprzem, dodać gałązki rozmarynu.
Krok 3
Smażyć aż ziemniaczki będą miękkie. Podać z dipem czosnkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Ziemniaczane łódeczki z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej