Smażone talarki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone talarki

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyć, osuszyć, pokroić w talarki.

Krok 2

Rozgrzać olej na patelni, dodać frytki, posypać przyprawą z fixa do frytek. Wymieszać. oprószyć pieprzem, dodać gałązki rozmarynu.

Krok 3

Smażyć aż ziemniaczki będą miękkie. Podać z dipem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej