Smażone talarki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone talarki

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyć, osuszyć, pokroić w talarki.

Krok 2

Rozgrzać olej na patelni, dodać frytki, posypać przyprawą z fixa do frytek. Wymieszać. oprószyć pieprzem, dodać gałązki rozmarynu.

Krok 3

Smażyć aż ziemniaczki będą miękkie. Podać z dipem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pałki na ryżu
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej