Smażone talarki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone talarki

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyć, osuszyć, pokroić w talarki.

Krok 2

Rozgrzać olej na patelni, dodać frytki, posypać przyprawą z fixa do frytek. Wymieszać. oprószyć pieprzem, dodać gałązki rozmarynu.

Krok 3

Smażyć aż ziemniaczki będą miękkie. Podać z dipem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej