Smażone talarki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone talarki

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyć, osuszyć, pokroić w talarki.

Krok 2

Rozgrzać olej na patelni, dodać frytki, posypać przyprawą z fixa do frytek. Wymieszać. oprószyć pieprzem, dodać gałązki rozmarynu.

Krok 3

Smażyć aż ziemniaczki będą miękkie. Podać z dipem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone talarki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Fish and Chips
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej