Różnobarwne puree ziemniaczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Różnobarwne puree ziemniaczane

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżeczka

1

30

5

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wykorzystując Puree ziemniaczane Knorr możemy przygotować tradycyjne puree wzbogacone dodatkowo przez nas nowym smakiem i kolorem.

Krok 2

1. Zagotuj 2 szklanki wody z koncentratem pomidorowym. Odstaw garnek z ognia i dodaj szklankę mleka. Pomidory pokrój w paski, dodaj do płynu. Wsyp zawartość opakowania i energicznie wymieszaj, dodaj masło - po chwili wymieszaj raz jeszcze.

Krok 3

2. Zagotuj 2 szklanki wody z rozdrobnionym szpinakiem. Odstaw z ognia i dodaj szklankę mleka. Wsyp zawartość opakowania i energicznie wymieszaj. Dodaj masło oraz pokrojoną bazylię i ponownie wymieszaj.

Krok 4

3. Zagotuj 2 szklanki wody z dodatkiem curry. Odstaw z ognia i dodaj szklankę mleka. Wsyp zawartość opakowania i energicznie wymieszaj. Dodaj masło i raz jeszcze wymieszaj.

Krok 5

Podawaj jako dodatek do dań gorących.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Różnobarwne puree ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Różnobarwne puree ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Różnobarwne puree ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Różnobarwne puree ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Różnobarwne puree ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Różnobarwne puree ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Różnobarwne puree ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Różnobarwne puree ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej