Delikatne płotki zawijane w boczek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

29

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

null

null szczypt

null

4 sztuki

null szczypt

2 łyżeczki

2 sztuki

2 łyżki

4 łyżeczki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone i oczyszczone płotki umyj i osusz.

Krok 2

Z oleju sojowego, soku z cytryny i winiaku przygotuj marynatę, rozetrzyj razem z posiekanym drobno czosnkiem i dopraw do smaku papryczką, solą i pieprzem.

Krok 3

Marynuj płotki w zalewie przez 3 godziny.

Krok 4

Dymkę obierz, posiekaj w cienkie talarki, nafaszeruj rybki cebulką i posiekanymi ziołami i każdą owiń w plasterki boczku.

Krok 5

Zepnij wykałaczką, posmaruj pozostałą marynatą i grilluj bezpośrednio na ruszcie przez 20 minut z obu stron, w trakcie polewaj zalewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne płotki zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne płotki zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne płotki zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne płotki zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne płotki zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne płotki zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne płotki zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczona karkówka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej