Płotki w wędzonym boczku – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne płotki zawijane w boczek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

null

null szczypt

null

4 sztuki

null szczypt

2 łyżeczki

2 sztuki

2 łyżki

4 łyżeczki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone i oczyszczone płotki umyj i osusz.

Krok 2

Z oleju sojowego, soku z cytryny i winiaku przygotuj marynatę, rozetrzyj razem z posiekanym drobno czosnkiem i dopraw do smaku papryczką, solą i pieprzem.

Krok 3

Marynuj płotki w zalewie przez 3 godziny.

Krok 4

Dymkę obierz, posiekaj w cienkie talarki, nafaszeruj rybki cebulką i posiekanymi ziołami i każdą owiń w plasterki boczku.

Krok 5

Zepnij wykałaczką, posmaruj pozostałą marynatą i grilluj bezpośrednio na ruszcie przez 20 minut z obu stron, w trakcie polewaj zalewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne płotki zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne płotki zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne płotki zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne płotki zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne płotki zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne płotki zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne płotki zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne płotki zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Chaczapuri - VIDEO
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej