
Składniki
2 sztuki
null
40 gramów
null
0.5 szklanki
1 sztuka
null
1 szklanka
2 łyżki
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz wcześniej na noc następnego dnia ugotuj w tej samej wodzie aż będą miękkie.
Krok 2
Wypatroszone i oczyszczone śledzie umyj dokładnie pod bieżącą wodą, zalej mlekiem i odstaw na 2 godziny.
Krok 3
Grzyby osącz i pokrój w mniejsze kawałki, w wywarze pozostałym po gotowaniu namocz bułkę i odciśnij.
Krok 4
Cebulę obierz i posiekaj w drobniutką kosteczkę, dodaj grzyby i bułkę , wymieszaj, smaż przez kilka minut i zestaw farsz z ognia.
Krok 5
Śledzie osącz, lekko posól i nadziej każdego przygotowaną grzybową masą.
Krok 6
Panieruj ryby w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej