Świąteczne śledzie nadziewane grzybami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

40 gramów

null

0.5 szklanki

1 sztuka

null

1 szklanka

2 łyżki

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz wcześniej na noc następnego dnia ugotuj w tej samej wodzie aż będą miękkie.

Krok 2

Wypatroszone i oczyszczone śledzie umyj dokładnie pod bieżącą wodą, zalej mlekiem i odstaw na 2 godziny.

Krok 3

Grzyby osącz i pokrój w mniejsze kawałki, w wywarze pozostałym po gotowaniu namocz bułkę i odciśnij.

Krok 4

Cebulę obierz i posiekaj w drobniutką kosteczkę, dodaj grzyby i bułkę , wymieszaj, smaż przez kilka minut i zestaw farsz z ognia.

Krok 5

Śledzie osącz, lekko posól i nadziej każdego przygotowaną grzybową masą.

Krok 6

Panieruj ryby w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczne śledzie nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczne śledzie nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczne śledzie nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczne śledzie nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczne śledzie nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczne śledzie nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczne śledzie nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej