
Składniki
2 sztuki
null
40 gramów
null
0.5 szklanki
1 sztuka
null
1 szklanka
2 łyżki
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz wcześniej na noc następnego dnia ugotuj w tej samej wodzie aż będą miękkie.
Krok 2
Wypatroszone i oczyszczone śledzie umyj dokładnie pod bieżącą wodą, zalej mlekiem i odstaw na 2 godziny.
Krok 3
Grzyby osącz i pokrój w mniejsze kawałki, w wywarze pozostałym po gotowaniu namocz bułkę i odciśnij.
Krok 4
Cebulę obierz i posiekaj w drobniutką kosteczkę, dodaj grzyby i bułkę , wymieszaj, smaż przez kilka minut i zestaw farsz z ognia.
Krok 5
Śledzie osącz, lekko posól i nadziej każdego przygotowaną grzybową masą.
Krok 6
Panieruj ryby w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























