Świąteczne śledzie nadziewane grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczne śledzie nadziewane grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

40 gramów

null

0.5 szklanki

1 sztuka

null

1 szklanka

2 łyżki

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz wcześniej na noc następnego dnia ugotuj w tej samej wodzie aż będą miękkie.

Krok 2

Wypatroszone i oczyszczone śledzie umyj dokładnie pod bieżącą wodą, zalej mlekiem i odstaw na 2 godziny.

Krok 3

Grzyby osącz i pokrój w mniejsze kawałki, w wywarze pozostałym po gotowaniu namocz bułkę i odciśnij.

Krok 4

Cebulę obierz i posiekaj w drobniutką kosteczkę, dodaj grzyby i bułkę , wymieszaj, smaż przez kilka minut i zestaw farsz z ognia.

Krok 5

Śledzie osącz, lekko posól i nadziej każdego przygotowaną grzybową masą.

Krok 6

Panieruj ryby w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczne śledzie nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczne śledzie nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczne śledzie nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczne śledzie nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczne śledzie nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczne śledzie nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczne śledzie nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczne śledzie nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grillowany schab
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej