
Składniki
2 sztuki
null
40 gramów
null
0.5 szklanki
1 sztuka
null
1 szklanka
2 łyżki
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz wcześniej na noc następnego dnia ugotuj w tej samej wodzie aż będą miękkie.
Krok 2
Wypatroszone i oczyszczone śledzie umyj dokładnie pod bieżącą wodą, zalej mlekiem i odstaw na 2 godziny.
Krok 3
Grzyby osącz i pokrój w mniejsze kawałki, w wywarze pozostałym po gotowaniu namocz bułkę i odciśnij.
Krok 4
Cebulę obierz i posiekaj w drobniutką kosteczkę, dodaj grzyby i bułkę , wymieszaj, smaż przez kilka minut i zestaw farsz z ognia.
Krok 5
Śledzie osącz, lekko posól i nadziej każdego przygotowaną grzybową masą.
Krok 6
Panieruj ryby w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej