Świąteczne śledzie nadziewane grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczne śledzie nadziewane grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

40 gramów

null

0.5 szklanki

1 sztuka

null

1 szklanka

2 łyżki

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz wcześniej na noc następnego dnia ugotuj w tej samej wodzie aż będą miękkie.

Krok 2

Wypatroszone i oczyszczone śledzie umyj dokładnie pod bieżącą wodą, zalej mlekiem i odstaw na 2 godziny.

Krok 3

Grzyby osącz i pokrój w mniejsze kawałki, w wywarze pozostałym po gotowaniu namocz bułkę i odciśnij.

Krok 4

Cebulę obierz i posiekaj w drobniutką kosteczkę, dodaj grzyby i bułkę , wymieszaj, smaż przez kilka minut i zestaw farsz z ognia.

Krok 5

Śledzie osącz, lekko posól i nadziej każdego przygotowaną grzybową masą.

Krok 6

Panieruj ryby w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczne śledzie nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczne śledzie nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczne śledzie nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczne śledzie nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczne śledzie nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczne śledzie nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczne śledzie nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczne śledzie nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej