
Składniki
800 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
80 mililitrów
1 łyżka
2 łyżeczki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso pokrój w paski o długości 10-12 centymetrów i szerokości 4-5 centymetry. Oprósz mąką.

Krok 2
Ocet wymieszaj z sosem hoisin i sojowym, ketchupem, miodem, cukrem, zmiażdżonym czosnkiem.

Krok 3
Mięso smaż w woku na dobrze rozgrzanym oleju przez około 5 minut. Następnie wlej Fix Do potraw chińskich Knorr rozmieszany z 300 mililitrami wody. Całość zagotuj. Podawaj z ryżem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wieprzowina na ostro
Tak przyrządzona polędwiczka rozgrzeje twoje podniebienie i zmysły. Wieprzowina na ostro to porcja azjatyckich smaków, zdominowanych przez pikantno-słodki sos hoisin. Jest to ciemny i gęsty sos powstały na bazie soi i śliwek. W połączeniu z sosem sojowym, miodem i octem ryżowym tworzy kompozycję smaków, którym trudno się oprzeć. Będziesz zaskoczona, jak proste i szybkie jest to danie – wystarczy 15 minut i gotowe. Tak przyrządzone kawałki polędwicy wieprzowej podawaj z ryżem lub z cieniutkim makaronem ryżowym – potrawa jak z najlepszej chińskiej restauracji. Jeżeli chcesz poeksperymentować, do ostrej wieprzowiny podaj ryż jaśminowy lub basmati. Pierwszy ma lekko słodkawy posmak, przez co idealnie nadaje się do potraw chińskich, natomiast basmati to długoziarnisty ryż z lekko orzechowym aromatem. Jeśli potrafisz – danie jedz pałeczkami.