
Składniki
800 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
80 mililitrów
1 łyżka
2 łyżeczki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso pokrój w paski o długości 10-12 centymetrów i szerokości 4-5 centymetry. Oprósz mąką.

Krok 2
Ocet wymieszaj z sosem hoisin i sojowym, ketchupem, miodem, cukrem, zmiażdżonym czosnkiem.

Krok 3
Mięso smaż w woku na dobrze rozgrzanym oleju przez około 5 minut. Następnie wlej Fix Do potraw chińskich Knorr rozmieszany z 300 mililitrami wody. Całość zagotuj. Podawaj z ryżem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wieprzowina na ostro
Tak przyrządzona polędwiczka rozgrzeje twoje podniebienie i zmysły. Wieprzowina na ostro to porcja azjatyckich smaków, zdominowanych przez pikantno-słodki sos hoisin. Jest to ciemny i gęsty sos powstały na bazie soi i śliwek. W połączeniu z sosem sojowym, miodem i octem ryżowym tworzy kompozycję smaków, którym trudno się oprzeć. Będziesz zaskoczona, jak proste i szybkie jest to danie – wystarczy 15 minut i gotowe. Tak przyrządzone kawałki polędwicy wieprzowej podawaj z ryżem lub z cieniutkim makaronem ryżowym – potrawa jak z najlepszej chińskiej restauracji. Jeżeli chcesz poeksperymentować, do ostrej wieprzowiny podaj ryż jaśminowy lub basmati. Pierwszy ma lekko słodkawy posmak, przez co idealnie nadaje się do potraw chińskich, natomiast basmati to długoziarnisty ryż z lekko orzechowym aromatem. Jeśli potrafisz – danie jedz pałeczkami.