
Składniki
800 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
80 mililitrów
1 łyżka
2 łyżeczki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso pokrój w paski o długości 10-12 centymetrów i szerokości 4-5 centymetry. Oprósz mąką.

Krok 2
Ocet wymieszaj z sosem hoisin i sojowym, ketchupem, miodem, cukrem, zmiażdżonym czosnkiem.

Krok 3
Mięso smaż w woku na dobrze rozgrzanym oleju przez około 5 minut. Następnie wlej Fix Do potraw chińskich Knorr rozmieszany z 300 mililitrami wody. Całość zagotuj. Podawaj z ryżem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wieprzowina na ostro
Tak przyrządzona polędwiczka rozgrzeje twoje podniebienie i zmysły. Wieprzowina na ostro to porcja azjatyckich smaków, zdominowanych przez pikantno-słodki sos hoisin. Jest to ciemny i gęsty sos powstały na bazie soi i śliwek. W połączeniu z sosem sojowym, miodem i octem ryżowym tworzy kompozycję smaków, którym trudno się oprzeć. Będziesz zaskoczona, jak proste i szybkie jest to danie – wystarczy 15 minut i gotowe. Tak przyrządzone kawałki polędwicy wieprzowej podawaj z ryżem lub z cieniutkim makaronem ryżowym – potrawa jak z najlepszej chińskiej restauracji. Jeżeli chcesz poeksperymentować, do ostrej wieprzowiny podaj ryż jaśminowy lub basmati. Pierwszy ma lekko słodkawy posmak, przez co idealnie nadaje się do potraw chińskich, natomiast basmati to długoziarnisty ryż z lekko orzechowym aromatem. Jeśli potrafisz – danie jedz pałeczkami.



































