
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
2 sztuki
0.75 kilograma
4 szklanki
3 łyżki
4 ziarna
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule obierz i pokrój w plastry.
Krok 2
Umyte jabłka pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne, nie obieraj ze skóry.
Krok 3
Żeberka dokładnie umyj, osusz, pokrój na kawałki tak, by w każdym znajdowała się kostka. Posól i popieprz.
Krok 4
Na dużej patelni rozgrzej mocno smalec i obsmaż na złoto wszystkie kawałki żeberek. Przełóż do garnka.
Krok 5
Na pozostałym tłuszczu zeszklij cebulę. Przełóż cebulę do żeberek, dodaj jabłka, odciśniętą kapustę, bulion, kminek oraz rozgniecione ziarna jałowca.
Krok 6
Duś na małym ogniu około 60-90 minut, do czasu, gdy mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ziemniakami puree.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej