
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
2 sztuki
0.75 kilograma
4 szklanki
3 łyżki
4 ziarna
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule obierz i pokrój w plastry.
Krok 2
Umyte jabłka pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne, nie obieraj ze skóry.
Krok 3
Żeberka dokładnie umyj, osusz, pokrój na kawałki tak, by w każdym znajdowała się kostka. Posól i popieprz.
Krok 4
Na dużej patelni rozgrzej mocno smalec i obsmaż na złoto wszystkie kawałki żeberek. Przełóż do garnka.
Krok 5
Na pozostałym tłuszczu zeszklij cebulę. Przełóż cebulę do żeberek, dodaj jabłka, odciśniętą kapustę, bulion, kminek oraz rozgniecione ziarna jałowca.
Krok 6
Duś na małym ogniu około 60-90 minut, do czasu, gdy mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ziemniakami puree.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























