Hawajskie fale

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

109 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w małe, niezbyt grube plasterki. Cebulę oraz paprykę pokrój w kostkę 1x1 cm.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, następnie dodaj warzywa.

Krok 3

Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr rozmieszaj z 200 ml wody oraz ketchupem i wlej do mięsa. Dodaj cząstki ananasa oraz pokrojoną kolendrę i duś 10 minut.

Krok 4

Następnie wyłóż całość do żaroodpornego naczynia.

Krok 5

Ciasto potnij na kwadraty boku 10 cm. Posmaruj je rozkłóconym jajkiem, a następnie lekko zgnieć w dłoni i ułóż na całej powierzchni mięsa. Naczynie wstaw do nagrzanego do 190 °C piekarnika i zapiekaj kilka minut, do momentu upieczenia ciasta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hawajskie fale - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hawajskie fale - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hawajskie fale - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hawajskie fale - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hawajskie fale - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hawajskie fale - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hawajskie fale - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej