Składniki
10 łyżek
1 łyżeczka
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
4 łyżeczki
2 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kroimy na cienkie plasterki i delikatnie rozbijamy tłuczkiem.
Krok 2
Wszystkie pozostałe składniki łączymy ze sobą i miksujemy blenderem na jednolitą marynatę.
Krok 3
Marynatą dokładnie nacieramy mięso i odstawiamy do zamykanego pojemnika na 12 godzin.
Krok 4
Zamarynowane mięso smażymy na mocno rozgrzanej patelni do miękkości.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej