Karkówka po diabelsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka po diabelsku

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 łyżek

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżeczki

2 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy na cienkie plasterki i delikatnie rozbijamy tłuczkiem.

Krok 2

Wszystkie pozostałe składniki łączymy ze sobą i miksujemy blenderem na jednolitą marynatę.

Krok 3

Marynatą dokładnie nacieramy mięso i odstawiamy do zamykanego pojemnika na 12 godzin.

Krok 4

Zamarynowane mięso smażymy na mocno rozgrzanej patelni do miękkości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka po diabelsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka po diabelsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka po diabelsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka po diabelsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka po diabelsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka po diabelsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka po diabelsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka po diabelsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Karkówka na ostro
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej