
Składniki
10 łyżek
1 łyżeczka
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
4 łyżeczki
2 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kroimy na cienkie plasterki i delikatnie rozbijamy tłuczkiem.
Krok 2
Wszystkie pozostałe składniki łączymy ze sobą i miksujemy blenderem na jednolitą marynatę.
Krok 3
Marynatą dokładnie nacieramy mięso i odstawiamy do zamykanego pojemnika na 12 godzin.
Krok 4
Zamarynowane mięso smażymy na mocno rozgrzanej patelni do miękkości.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej