Karkówka po diabelsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka po diabelsku

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

10 łyżek

1 szczypta

4 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy na cienkie plasterki i delikatnie rozbijamy tłuczkiem.

Krok 2

Wszystkie pozostałe składniki łączymy ze sobą i miksujemy blenderem na jednolitą marynatę.

Krok 3

Marynatą dokładnie nacieramy mięso i odstawiamy do zamykanego pojemnika na 12 godzin.

Krok 4

Zamarynowane mięso smażymy na mocno rozgrzanej patelni do miękkości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka po diabelsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka po diabelsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka po diabelsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka po diabelsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka po diabelsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka po diabelsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka po diabelsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka po diabelsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej