Karkówka po diabelsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka po diabelsku

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 łyżek

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżeczki

2 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy na cienkie plasterki i delikatnie rozbijamy tłuczkiem.

Krok 2

Wszystkie pozostałe składniki łączymy ze sobą i miksujemy blenderem na jednolitą marynatę.

Krok 3

Marynatą dokładnie nacieramy mięso i odstawiamy do zamykanego pojemnika na 12 godzin.

Krok 4

Zamarynowane mięso smażymy na mocno rozgrzanej patelni do miękkości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka po diabelsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka po diabelsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka po diabelsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka po diabelsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka po diabelsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka po diabelsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka po diabelsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka po diabelsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej