PRZEPISY.PL
Karkówka po diabelsku - autor: Kasia G.
Autor: Kasia G.

Karkówka po diabelsku

  • 90
  • 6
  • Łatwe
  • 0
13
osób dodało do Mniamlisty
13
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • karczek wieprzowy1 kg
  • czosnek - ząbki2 szt
  • suszony majeranek1 łyżeczka
  • miód1 łyżka
  • papryka1 łyżka
  • Krok 1

    Mięso kroimy na cienkie plasterki i delikatnie rozbijamy tłuczkiem.
  • Krok 2

    Wszystkie pozostałe składniki łączymy ze sobą i miksujemy blenderem na jednolitą marynatę.
  • Krok 3

    Marynatą dokładnie nacieramy mięso i odstawiamy do zamykanego pojemnika na 12 godzin.
  • Krok 4

    Zamarynowane mięso smażymy na mocno rozgrzanej patelni do miękkości.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa do karkówki KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

27
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
26
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
2226
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
80
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe