
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
600 gramów
1 opakowanie
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i rozbij.
Krok 2
Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z majerankiem, koperkiem, oregano, bazylią, czosnkiem i natrzyj mięso.
Krok 3
Mięso umieść w misce, zalej piwem i wstaw do lodówki na 24 godziny.
Krok 4
Upiecz na grillu. W trakcie pieczenia podlewaj marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej