Karkówka w ziołach i piwie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka w ziołach i piwie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

600 gramów

1 opakowanie

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i rozbij.

Krok 2

Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z majerankiem, koperkiem, oregano, bazylią, czosnkiem i natrzyj mięso.

Krok 3

Mięso umieść w misce, zalej piwem i wstaw do lodówki na 24 godziny.

Krok 4

Upiecz na grillu. W trakcie pieczenia podlewaj marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka w ziołach i piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka w ziołach i piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka w ziołach i piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka w ziołach i piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka w ziołach i piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka w ziołach i piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka w ziołach i piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka w ziołach i piwie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pasta brokułowa na kanapki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej