
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
600 gramów
1 opakowanie
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i rozbij.
Krok 2
Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z majerankiem, koperkiem, oregano, bazylią, czosnkiem i natrzyj mięso.
Krok 3
Mięso umieść w misce, zalej piwem i wstaw do lodówki na 24 godziny.
Krok 4
Upiecz na grillu. W trakcie pieczenia podlewaj marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej