Karkówka w ziołach i piwie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka w ziołach i piwie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

600 gramów

1 opakowanie

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i rozbij.

Krok 2

Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z majerankiem, koperkiem, oregano, bazylią, czosnkiem i natrzyj mięso.

Krok 3

Mięso umieść w misce, zalej piwem i wstaw do lodówki na 24 godziny.

Krok 4

Upiecz na grillu. W trakcie pieczenia podlewaj marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka w ziołach i piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka w ziołach i piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka w ziołach i piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka w ziołach i piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka w ziołach i piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka w ziołach i piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka w ziołach i piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka w ziołach i piwie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej