Karkówka w sosie cebulowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

2 sztuki

0.75 litra

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę pokrój na plastry o grubości około 1 cm, rozbij nie za mocno. Ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Krok 2

Śmietanę wymieszaj z zupami cebulowymi w proszku i zalej mięso.

Krok 3

Zapiekaj w odkrytym naczyniu w nagrzanym do 180 stopni C. piekarniku przez około 1,5-2,5 godziny. W trakcie pieczenia mięso polewaj wytwarzającym się sosem, aby nie wyschło z wierzchu.

Krok 4

Po 1,5 godzinie należy łyżką oddzielić każdy płat mięsa od pozostałych, aby sos wszędzie doszedł i mięso zostało w upieczone.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej