Karkówka w sosie cebulowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka w sosie cebulowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.75 litra

1.5 kilograma

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę pokrój na plastry o grubości około 1 cm, rozbij nie za mocno. Ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Krok 2

Śmietanę wymieszaj z zupami cebulowymi w proszku i zalej mięso.

Krok 3

Zapiekaj w odkrytym naczyniu w nagrzanym do 180 stopni C. piekarniku przez około 1,5-2,5 godziny. W trakcie pieczenia mięso polewaj wytwarzającym się sosem, aby nie wyschło z wierzchu.

Krok 4

Po 1,5 godzinie należy łyżką oddzielić każdy płat mięsa od pozostałych, aby sos wszędzie doszedł i mięso zostało w upieczone.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej