Wieprzowina w sosie curry po chińsku z mlekiem | Przepisy.pl pixel

Duszona wieprzowina w sosie curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
96 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

1 łyżka

6 sztuk

200 mililitrów

300 mililitrów

2 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i pokrój w grubą kostkę. Oprósz proszkiem curry, obsmaż na rozgrzanej oliwie, a następnie zdejmij z patelni.

Krok 2

Na tym samym tłuszczu przesmaż pokrojone w grubą kostkę cebulę oraz ziemniaki wraz z pastą curry.

Krok 3

Do garnka przełóż mięso i przesmażone warzywa. Wlej mleko oraz wodę.

Krok 4

Następnie wsyp zawartość opakowania Knorr, wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i duś przez 45-50 minut. Gotowe, miękkie mięso podawaj z ryżem i sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona wieprzowina w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona wieprzowina w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona wieprzowina w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona wieprzowina w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona wieprzowina w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona wieprzowina w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona wieprzowina w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona wieprzowina w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej