Wieprzowina w sosie curry po chińsku z mlekiem | Przepisy.pl pixel

Duszona wieprzowina w sosie curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
96 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

116 osób wydrukowało

Pobierz pdf

127 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

1 łyżka

6 sztuk

200 mililitrów

300 mililitrów

2 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i pokrój w grubą kostkę. Oprósz proszkiem curry, obsmaż na rozgrzanej oliwie, a następnie zdejmij z patelni.

Krok 2

Na tym samym tłuszczu przesmaż pokrojone w grubą kostkę cebulę oraz ziemniaki wraz z pastą curry.

Krok 3

Do garnka przełóż mięso i przesmażone warzywa. Wlej mleko oraz wodę.

Krok 4

Następnie wsyp zawartość opakowania Knorr, wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i duś przez 45-50 minut. Gotowe, miękkie mięso podawaj z ryżem i sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona wieprzowina w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona wieprzowina w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona wieprzowina w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona wieprzowina w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona wieprzowina w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona wieprzowina w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona wieprzowina w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona wieprzowina w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej