Składniki
1.5 kilograma
1 opakowanie
1 łyżka
6 sztuk
200 mililitrów
300 mililitrów
2 sztuki
1 pęczek
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i pokrój w grubą kostkę. Oprósz proszkiem curry, obsmaż na rozgrzanej oliwie, a następnie zdejmij z patelni.
Krok 2
Na tym samym tłuszczu przesmaż pokrojone w grubą kostkę cebulę oraz ziemniaki wraz z pastą curry.
Krok 3
Do garnka przełóż mięso i przesmażone warzywa. Wlej mleko oraz wodę.
Krok 4
Następnie wsyp zawartość opakowania Knorr, wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i duś przez 45-50 minut. Gotowe, miękkie mięso podawaj z ryżem i sałatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej