Curry z ziemniaków i szpinaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z ziemniaków i szpinaku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

1 pęczek

3 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

30 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i gotuj przez 10 minut w wodzie z dodatkiem Kostki Knorr. Po ugotowaniu odcedź ziemniaki i pokrój w ćwiartki.

Krok 2

Do miseczki wsyp curry, kurkumę, kmin i pół pęczka posiekanej kolendry.

Krok 3

Rozgrzej masło i zeszklij posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek i posiekany imbir. Dorzuć przyprawy z miseczki i podgrzewaj przez minutę, ciągle mieszając.

Krok 4

Dodaj ziemniaki, wymieszaj i duś przez 20 minut.

Krok 6

Z cytryny wyciśnij sok i skrop nim danie oraz posyp resztą kolendry.

Krok 5

Dodaj szpinak i duś jeszcze przez 3 minuty.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Flaki po zamojsku
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej