
Składniki
500 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
1 pęczek
3 sztuki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
30 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i gotuj przez 10 minut w wodzie z dodatkiem Kostki Knorr. Po ugotowaniu odcedź ziemniaki i pokrój w ćwiartki.
Krok 2
Do miseczki wsyp curry, kurkumę, kmin i pół pęczka posiekanej kolendry.
Krok 3
Rozgrzej masło i zeszklij posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek i posiekany imbir. Dorzuć przyprawy z miseczki i podgrzewaj przez minutę, ciągle mieszając.
Krok 4
Dodaj ziemniaki, wymieszaj i duś przez 20 minut.
Krok 6
Z cytryny wyciśnij sok i skrop nim danie oraz posyp resztą kolendry.
Krok 5
Dodaj szpinak i duś jeszcze przez 3 minuty.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej