Składniki
500 gramów
300 gramów
1 sztuka
3 sztuki
0.5 sztuki
1 pęczek
1 sztuka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i gotuj przez 10 minut w wodzie z dodatkiem Kostki Knorr. Po ugotowaniu odcedź ziemniaki i pokrój w ćwiartki.
Krok 2
Do miseczki wsyp curry, kurkumę, kmin i pół pęczka posiekanej kolendry.
Krok 3
Rozgrzej masło i zeszklij posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek i posiekany imbir. Dorzuć przyprawy z miseczki i podgrzewaj przez minutę, ciągle mieszając.
Krok 4
Dodaj ziemniaki, wymieszaj i duś przez 20 minut.
Krok 6
Z cytryny wyciśnij sok i skrop nim danie oraz posyp resztą kolendry.
Krok 5
Dodaj szpinak i duś jeszcze przez 3 minuty.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej