Curry z ziemniaków i szpinaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z ziemniaków i szpinaku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

1 sztuka

3 sztuki

0.5 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i gotuj przez 10 minut w wodzie z dodatkiem Kostki Knorr. Po ugotowaniu odcedź ziemniaki i pokrój w ćwiartki.

Krok 2

Do miseczki wsyp curry, kurkumę, kmin i pół pęczka posiekanej kolendry.

Krok 3

Rozgrzej masło i zeszklij posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek i posiekany imbir. Dorzuć przyprawy z miseczki i podgrzewaj przez minutę, ciągle mieszając.

Krok 4

Dodaj ziemniaki, wymieszaj i duś przez 20 minut.

Krok 6

Z cytryny wyciśnij sok i skrop nim danie oraz posyp resztą kolendry.

Krok 5

Dodaj szpinak i duś jeszcze przez 3 minuty.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Sernik z krówkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej