
Składniki
500 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
1 pęczek
3 sztuki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
30 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i gotuj przez 10 minut w wodzie z dodatkiem Kostki Knorr. Po ugotowaniu odcedź ziemniaki i pokrój w ćwiartki.
Krok 2
Do miseczki wsyp curry, kurkumę, kmin i pół pęczka posiekanej kolendry.
Krok 3
Rozgrzej masło i zeszklij posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek i posiekany imbir. Dorzuć przyprawy z miseczki i podgrzewaj przez minutę, ciągle mieszając.
Krok 4
Dodaj ziemniaki, wymieszaj i duś przez 20 minut.
Krok 6
Z cytryny wyciśnij sok i skrop nim danie oraz posyp resztą kolendry.
Krok 5
Dodaj szpinak i duś jeszcze przez 3 minuty.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej