Curry z ziemniaków i szpinaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z ziemniaków i szpinaku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

1 pęczek

3 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

30 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i gotuj przez 10 minut w wodzie z dodatkiem Kostki Knorr. Po ugotowaniu odcedź ziemniaki i pokrój w ćwiartki.

Krok 2

Do miseczki wsyp curry, kurkumę, kmin i pół pęczka posiekanej kolendry.

Krok 3

Rozgrzej masło i zeszklij posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek i posiekany imbir. Dorzuć przyprawy z miseczki i podgrzewaj przez minutę, ciągle mieszając.

Krok 4

Dodaj ziemniaki, wymieszaj i duś przez 20 minut.

Krok 6

Z cytryny wyciśnij sok i skrop nim danie oraz posyp resztą kolendry.

Krok 5

Dodaj szpinak i duś jeszcze przez 3 minuty.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej