
Składniki
500 gramów
300 gramów
1 sztuka
3 sztuki
0.5 sztuki
1 pęczek
1 sztuka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i gotuj przez 10 minut w wodzie z dodatkiem Kostki Knorr. Po ugotowaniu odcedź ziemniaki i pokrój w ćwiartki.
Krok 2
Do miseczki wsyp curry, kurkumę, kmin i pół pęczka posiekanej kolendry.
Krok 3
Rozgrzej masło i zeszklij posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek i posiekany imbir. Dorzuć przyprawy z miseczki i podgrzewaj przez minutę, ciągle mieszając.
Krok 4
Dodaj ziemniaki, wymieszaj i duś przez 20 minut.
Krok 6
Z cytryny wyciśnij sok i skrop nim danie oraz posyp resztą kolendry.
Krok 5
Dodaj szpinak i duś jeszcze przez 3 minuty.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej