Miętus w winnym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Miętus w winnym sosie

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 szklanka

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

150 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

0.3 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 pęczek

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby rozmrażamy, odsączamy. Przyprawę Knorr z łyżką oliwy i smarujemy ryby. Odstawiamy na 30min żeby przeszły smakiem przyprawy.

Krok 2

Z maki, mleka, jajka, ciut soli mieszamy ciasto naleśnikowe.

Krok 3

Robimy sos. Cebule kroimy w kostke, czosnek przeciskamy przez praskę, wrzucamy na olej i szklimy. Dodajemy koncetrat i pomidory, wino, mieszamy, chwile dusimy razem. Przyprawiamy sola, pieprzem, paprykami i cytryną. Odstawiamy z ognia. Nastepnie malakserem wszystko mielimy na gładką mase. Dosypujemy natkę. Mieszamy. Trzymamy w cieple.

Krok 4

Na patelni rozgrzewamy olej. Każdy kawałek ryby wkładamy do ciasta, potem na olej, i smażymy a z będzie rumiana. i jest gotowa. Odsączamy na papierowym ręczniku.

Krok 5

Na talerz wykładamy rybę , polewamy warstwą sosu. Posypujemy świezo zmielonym pieprzem i natka.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miętus w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miętus w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miętus w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miętus w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miętus w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miętus w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miętus w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Czeskie knedliczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej