Miętus w winnym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miętus w winnym sosie

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 szklanka

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

150 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

0.3 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 pęczek

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby rozmrażamy, odsączamy. Przyprawę Knorr z łyżką oliwy i smarujemy ryby. Odstawiamy na 30min żeby przeszły smakiem przyprawy.

Krok 2

Z maki, mleka, jajka, ciut soli mieszamy ciasto naleśnikowe.

Krok 3

Robimy sos. Cebule kroimy w kostke, czosnek przeciskamy przez praskę, wrzucamy na olej i szklimy. Dodajemy koncetrat i pomidory, wino, mieszamy, chwile dusimy razem. Przyprawiamy sola, pieprzem, paprykami i cytryną. Odstawiamy z ognia. Nastepnie malakserem wszystko mielimy na gładką mase. Dosypujemy natkę. Mieszamy. Trzymamy w cieple.

Krok 4

Na patelni rozgrzewamy olej. Każdy kawałek ryby wkładamy do ciasta, potem na olej, i smażymy a z będzie rumiana. i jest gotowa. Odsączamy na papierowym ręczniku.

Krok 5

Na talerz wykładamy rybę , polewamy warstwą sosu. Posypujemy świezo zmielonym pieprzem i natka.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miętus w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miętus w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miętus w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miętus w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miętus w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miętus w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miętus w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miętus w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczony klops
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej