Składniki
3 sztuki
null
3 sztuki
2 sztuki
null
1 łyżka
null
null
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
null
1 sztuka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa pokrój w kostkę, zalej 3 litrami wody, dodaj ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz. Gotuj przez 20 minut.
Krok 2
Do wywaru włóż oczyszczone ryby i gotuj przez 30 minut.
Krok 3
Wywar przecedź, ryby bez skóry i ości drobno posiekaj, dodaj pół startej marchwi, jajka, bułkę tartą, kasze manną, sok z cytryny.
Krok 4
Wyrób masę i formuj z niej pulpeciki.
Krok 5
Włóż je do wywaru rybnego i gotuj przez 5 minut.
Krok 6
Białko ubij i wlej do bulionu, zagotuj. Polewaj pulpeciki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej