
Składniki
3 sztuki
null
3 sztuki
2 sztuki
null
1 łyżka
null
null
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
null
1 sztuka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa pokrój w kostkę, zalej 3 litrami wody, dodaj ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz. Gotuj przez 20 minut.
Krok 2
Do wywaru włóż oczyszczone ryby i gotuj przez 30 minut.
Krok 3
Wywar przecedź, ryby bez skóry i ości drobno posiekaj, dodaj pół startej marchwi, jajka, bułkę tartą, kasze manną, sok z cytryny.
Krok 4
Wyrób masę i formuj z niej pulpeciki.
Krok 5
Włóż je do wywaru rybnego i gotuj przez 5 minut.
Krok 6
Białko ubij i wlej do bulionu, zagotuj. Polewaj pulpeciki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej