Bulion rybny z pulpecikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bulion rybny z pulpecikami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

3 sztuki

2 sztuki

null

1 łyżka

null

null

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

null

1 sztuka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa pokrój w kostkę, zalej 3 litrami wody, dodaj ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz. Gotuj przez 20 minut.

Krok 2

Do wywaru włóż oczyszczone ryby i gotuj przez 30 minut.

Krok 3

Wywar przecedź, ryby bez skóry i ości drobno posiekaj, dodaj pół startej marchwi, jajka, bułkę tartą, kasze manną, sok z cytryny.

Krok 4

Wyrób masę i formuj z niej pulpeciki.

Krok 5

Włóż je do wywaru rybnego i gotuj przez 5 minut.

Krok 6

Białko ubij i wlej do bulionu, zagotuj. Polewaj pulpeciki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bulion rybny z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bulion rybny z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bulion rybny z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bulion rybny z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bulion rybny z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bulion rybny z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bulion rybny z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bulion rybny z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej