Bulion rybny z pulpecikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bulion rybny z pulpecikami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

3 sztuki

2 sztuki

null

1 łyżka

null

null

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

null

1 sztuka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa pokrój w kostkę, zalej 3 litrami wody, dodaj ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz. Gotuj przez 20 minut.

Krok 2

Do wywaru włóż oczyszczone ryby i gotuj przez 30 minut.

Krok 3

Wywar przecedź, ryby bez skóry i ości drobno posiekaj, dodaj pół startej marchwi, jajka, bułkę tartą, kasze manną, sok z cytryny.

Krok 4

Wyrób masę i formuj z niej pulpeciki.

Krok 5

Włóż je do wywaru rybnego i gotuj przez 5 minut.

Krok 6

Białko ubij i wlej do bulionu, zagotuj. Polewaj pulpeciki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bulion rybny z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bulion rybny z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bulion rybny z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bulion rybny z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bulion rybny z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bulion rybny z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bulion rybny z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bulion rybny z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Calzone z kurczakiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej