Bulion rybny z pulpecikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bulion rybny z pulpecikami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

3 sztuki

2 sztuki

null

1 łyżka

null

null

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

null

1 sztuka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa pokrój w kostkę, zalej 3 litrami wody, dodaj ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz. Gotuj przez 20 minut.

Krok 2

Do wywaru włóż oczyszczone ryby i gotuj przez 30 minut.

Krok 3

Wywar przecedź, ryby bez skóry i ości drobno posiekaj, dodaj pół startej marchwi, jajka, bułkę tartą, kasze manną, sok z cytryny.

Krok 4

Wyrób masę i formuj z niej pulpeciki.

Krok 5

Włóż je do wywaru rybnego i gotuj przez 5 minut.

Krok 6

Białko ubij i wlej do bulionu, zagotuj. Polewaj pulpeciki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bulion rybny z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bulion rybny z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bulion rybny z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bulion rybny z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bulion rybny z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bulion rybny z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bulion rybny z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bulion rybny z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej