Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada po polsku
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
80 gramów
1 ziarno
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
40 gramów
2 łyżki
3 łyżki
300 gramów
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety włóż do torebki polietylenowej i zwiąż tak, aby nie dostała się woda. Następnie rozmroź w wodzie w temperaturze do 18 stopni.
Krok 2
Rozmrożone filety pokrój na porcje, opłucz, osusz i skrop sokiem z cytryny. Posyp przyprawami i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo i obierz, po czym posiekaj.
Krok 4
Warzywa umyj, obierz, opłucz i pokrój w paski. Następnie zalej wodą i ugotuj.
Krok 5
Pod koniec gotowania dodaj przyprawy i rybę.
Krok 6
Ugotowaną rybę ułóż na półmisku. Obłóż warzywami.
Krok 7
Masło roztop i wymieszaj z jajkiem. Polej rybę i posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej