Aloo gobi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aloo gobi

Autor: Karolina Stasinska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
1 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

2 ziarna

400 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

2.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na oleju przesmażam posiekaną cebulę i dodaję przyprawy i posiekany czosnek, przesmażam.

Krok 2

Dolewam ciut oliwy i/lub odrobinę wody i chwilę podgrzewam aby uwydatnić moc przypraw.

Krok 3

Dodaję pomidory, wodę, dorzucam kalafiora podzielonego na różyczki i pokrojone w kostkę ziemniaki.

Krok 4

Podgrzewam, mieszając od czasu do czasu aż warzywa zmiękną. Około 30 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej