
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
2 ziarna
400 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
2.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na oleju przesmażam posiekaną cebulę i dodaję przyprawy i posiekany czosnek, przesmażam.
Krok 2
Dolewam ciut oliwy i/lub odrobinę wody i chwilę podgrzewam aby uwydatnić moc przypraw.
Krok 3
Dodaję pomidory, wodę, dorzucam kalafiora podzielonego na różyczki i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Krok 4
Podgrzewam, mieszając od czasu do czasu aż warzywa zmiękną. Około 30 minut
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej