Aloo gobi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aloo gobi

Autor: Karolina Stasinska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
1 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

2 ziarna

400 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

2.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na oleju przesmażam posiekaną cebulę i dodaję przyprawy i posiekany czosnek, przesmażam.

Krok 2

Dolewam ciut oliwy i/lub odrobinę wody i chwilę podgrzewam aby uwydatnić moc przypraw.

Krok 3

Dodaję pomidory, wodę, dorzucam kalafiora podzielonego na różyczki i pokrojone w kostkę ziemniaki.

Krok 4

Podgrzewam, mieszając od czasu do czasu aż warzywa zmiękną. Około 30 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Suflet ziemniaczany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej