Aloo gobi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aloo gobi

Autor: Karolina Stasinska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
1 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

2 ziarna

400 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

2.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na oleju przesmażam posiekaną cebulę i dodaję przyprawy i posiekany czosnek, przesmażam.

Krok 2

Dolewam ciut oliwy i/lub odrobinę wody i chwilę podgrzewam aby uwydatnić moc przypraw.

Krok 3

Dodaję pomidory, wodę, dorzucam kalafiora podzielonego na różyczki i pokrojone w kostkę ziemniaki.

Krok 4

Podgrzewam, mieszając od czasu do czasu aż warzywa zmiękną. Około 30 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej