Surówka egzotyczna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka egzotyczna

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

null

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę po oczyszczeniu i umyciu porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Dodaj odsączoną kukurydzę, a następnie pokrojonego w półplasterki ogórka.

Krok 3

Posiekaj drobno cebulę. Pomidora i paprykę pokrój niezbyt drobno. Dodaj i całość delikatnie wymieszaj.

Krok 4

Dodaj odsączony czosnek oraz pokrojony ser feta.

Krok 5

Połącz sos sałatkowy z łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy. Polej sałatkę i delikatnie wymieszaj. Sałatkę podawaj posypana grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka egzotyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka egzotyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka egzotyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka egzotyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka egzotyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka egzotyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka egzotyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka egzotyczna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej