Surówka egzotyczna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka egzotyczna

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

null

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę po oczyszczeniu i umyciu porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Dodaj odsączoną kukurydzę, a następnie pokrojonego w półplasterki ogórka.

Krok 3

Posiekaj drobno cebulę. Pomidora i paprykę pokrój niezbyt drobno. Dodaj i całość delikatnie wymieszaj.

Krok 4

Dodaj odsączony czosnek oraz pokrojony ser feta.

Krok 5

Połącz sos sałatkowy z łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy. Polej sałatkę i delikatnie wymieszaj. Sałatkę podawaj posypana grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka egzotyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka egzotyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka egzotyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka egzotyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka egzotyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka egzotyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka egzotyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka egzotyczna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciastka z kleiku ryżowego
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej