Surówka egzotyczna

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

137

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

1 opakowanie

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

null

null

null

null

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę po oczyszczeniu i umyciu porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Dodaj odsączoną kukurydzę, a następnie pokrojonego w półplasterki ogórka.

Krok 3

Posiekaj drobno cebulę. Pomidora i paprykę pokrój niezbyt drobno. Dodaj i całość delikatnie wymieszaj.

Krok 4

Dodaj odsączony czosnek oraz pokrojony ser feta.

Krok 5

Połącz sos sałatkowy z łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy. Polej sałatkę i delikatnie wymieszaj. Sałatkę podawaj posypana grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka egzotyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka egzotyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka egzotyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka egzotyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka egzotyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka egzotyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka egzotyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Naleśniki a la gołąbki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej