
Składniki
1 sztuka
null
1 sztuka
2 sztuki
100 gramów
2 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
null
null
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę po oczyszczeniu i umyciu porwij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Dodaj odsączoną kukurydzę, a następnie pokrojonego w półplasterki ogórka.
Krok 3
Posiekaj drobno cebulę. Pomidora i paprykę pokrój niezbyt drobno. Dodaj i całość delikatnie wymieszaj.
Krok 4
Dodaj odsączony czosnek oraz pokrojony ser feta.
Krok 5
Połącz sos sałatkowy z łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy. Polej sałatkę i delikatnie wymieszaj. Sałatkę podawaj posypana grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































