
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
1 opakowanie
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę drobno poszatkuj.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do kapusty.
Krok 3
Jogurt wymieszaj z siekanym szczypiorkiem i pietruszką.
Krok 4
Sosem zalej surówkę i dopraw ją sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej