Surówka z kapusty włoskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kapusty włoskiej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno poszatkuj.

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do kapusty.

Krok 3

Jogurt wymieszaj z siekanym szczypiorkiem i pietruszką.

Krok 4

Sosem zalej surówkę i dopraw ją sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pesto z jarmużu do chleba
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej