Surówka z kapusty włoskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kapusty włoskiej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno poszatkuj.

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do kapusty.

Krok 3

Jogurt wymieszaj z siekanym szczypiorkiem i pietruszką.

Krok 4

Sosem zalej surówkę i dopraw ją sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej