
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
1 opakowanie
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę drobno poszatkuj.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do kapusty.
Krok 3
Jogurt wymieszaj z siekanym szczypiorkiem i pietruszką.
Krok 4
Sosem zalej surówkę i dopraw ją sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej