Mintaj w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mintaj w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

200 mililitrów

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety oprósz solą, pieprzem i podziel na małe kawałki.

Krok 2

Cebulę pokrój w plastry i przełóż nią rybę. Odstaw na minimum godzinę.

Krok 3

Do miski wbij jajko, wlej szklankę wody pół zwykłej, pół mineralnej. Rozbełtaj i dosyp mąki tyle, aby wyszło dosyć gęste ciasto.

Krok 4

Dodaj sól, przyprawy według upodobań, pieprz i łyżeczkę proszku do pieczenia lub sody.

Krok 5

Kawałki ryby razem z cebulą zanurzaj w cieście i kładź na gorący tłuszcz. Podawaj na ciepło z frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Soczysty rolowany boczek
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej