Mintaj w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

200 mililitrów

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety oprósz solą, pieprzem i podziel na małe kawałki.

Krok 2

Cebulę pokrój w plastry i przełóż nią rybę. Odstaw na minimum godzinę.

Krok 3

Do miski wbij jajko, wlej szklankę wody pół zwykłej, pół mineralnej. Rozbełtaj i dosyp mąki tyle, aby wyszło dosyć gęste ciasto.

Krok 4

Dodaj sól, przyprawy według upodobań, pieprz i łyżeczkę proszku do pieczenia lub sody.

Krok 5

Kawałki ryby razem z cebulą zanurzaj w cieście i kładź na gorący tłuszcz. Podawaj na ciepło z frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej