
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
200 mililitrów
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety oprósz solą, pieprzem i podziel na małe kawałki.
Krok 2
Cebulę pokrój w plastry i przełóż nią rybę. Odstaw na minimum godzinę.
Krok 3
Do miski wbij jajko, wlej szklankę wody pół zwykłej, pół mineralnej. Rozbełtaj i dosyp mąki tyle, aby wyszło dosyć gęste ciasto.
Krok 4
Dodaj sól, przyprawy według upodobań, pieprz i łyżeczkę proszku do pieczenia lub sody.
Krok 5
Kawałki ryby razem z cebulą zanurzaj w cieście i kładź na gorący tłuszcz. Podawaj na ciepło z frytkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej