Mintaj w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mintaj w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

200 mililitrów

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety oprósz solą, pieprzem i podziel na małe kawałki.

Krok 2

Cebulę pokrój w plastry i przełóż nią rybę. Odstaw na minimum godzinę.

Krok 3

Do miski wbij jajko, wlej szklankę wody pół zwykłej, pół mineralnej. Rozbełtaj i dosyp mąki tyle, aby wyszło dosyć gęste ciasto.

Krok 4

Dodaj sól, przyprawy według upodobań, pieprz i łyżeczkę proszku do pieczenia lub sody.

Krok 5

Kawałki ryby razem z cebulą zanurzaj w cieście i kładź na gorący tłuszcz. Podawaj na ciepło z frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej