Mintaj w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mintaj w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

200 mililitrów

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety oprósz solą, pieprzem i podziel na małe kawałki.

Krok 2

Cebulę pokrój w plastry i przełóż nią rybę. Odstaw na minimum godzinę.

Krok 3

Do miski wbij jajko, wlej szklankę wody pół zwykłej, pół mineralnej. Rozbełtaj i dosyp mąki tyle, aby wyszło dosyć gęste ciasto.

Krok 4

Dodaj sól, przyprawy według upodobań, pieprz i łyżeczkę proszku do pieczenia lub sody.

Krok 5

Kawałki ryby razem z cebulą zanurzaj w cieście i kładź na gorący tłuszcz. Podawaj na ciepło z frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Roladki wieprzowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej