Aromatyczna makrela z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna makrela z czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 sztuka

3 sztuki

null

2 sztuki

10 łyżek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone makrele umyj dokładnie pod bieżącą wodą i osusz. Natrzyj solą, posiekanym drobniutko czosnkiem, masłem i przyprawami.

Krok 2

Przełóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem i piecz przez 20 minut w temperaturze 220 stopni, w połowie przewracając ryby na drugą stronę.

Krok 3

Ryby wyłóż na półmisek, a pozostały sos wymieszaj z pokrojonymi w kostkę ogórkami konserwowymi.

Krok 4

Podlej winem i przełóż do rondelka. Zagotuj, dopraw do smaku. Polej ryby sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna makrela z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna makrela z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna makrela z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna makrela z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna makrela z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna makrela z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna makrela z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna makrela z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej