Składniki
null
null
null
1 sztuka
3 sztuki
null
2 sztuki
10 łyżek
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszone makrele umyj dokładnie pod bieżącą wodą i osusz. Natrzyj solą, posiekanym drobniutko czosnkiem, masłem i przyprawami.
Krok 2
Przełóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem i piecz przez 20 minut w temperaturze 220 stopni, w połowie przewracając ryby na drugą stronę.
Krok 3
Ryby wyłóż na półmisek, a pozostały sos wymieszaj z pokrojonymi w kostkę ogórkami konserwowymi.
Krok 4
Podlej winem i przełóż do rondelka. Zagotuj, dopraw do smaku. Polej ryby sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej