
Składniki
1.5 kilograma
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę oprósz solą i pieprzem na zewnątrz i w środku. Do środka włóż liść laurowy i plaster cytryny.
Krok 2
Oliwę połącz z 2 łyżkami soku z cytryny, dodaj pół łyżeczki posiekanego oregano i tymianku, posmaruj rybę.
Krok 3
Wstaw do piekarnika i piecz około 30 minut smarując marynatą w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej