Leszcz pieczony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leszcz pieczony

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oprósz solą i pieprzem na zewnątrz i w środku. Do środka włóż liść laurowy i plaster cytryny.

Krok 2

Oliwę połącz z 2 łyżkami soku z cytryny, dodaj pół łyżeczki posiekanego oregano i tymianku, posmaruj rybę.

Krok 3

Wstaw do piekarnika i piecz około 30 minut smarując marynatą w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej