Leszcz - przepis z piekarnika: pieczony w całości | Przepisy.pl pixel

Leszcz pieczony

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oprósz solą i pieprzem na zewnątrz i w środku. Do środka włóż liść laurowy i plaster cytryny.

Krok 2

Oliwę połącz z 2 łyżkami soku z cytryny, dodaj pół łyżeczki posiekanego oregano i tymianku, posmaruj rybę.

Krok 3

Wstaw do piekarnika i piecz około 30 minut smarując marynatą w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej