Leszcz pieczony

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oprósz solą i pieprzem na zewnątrz i w środku. Do środka włóż liść laurowy i plaster cytryny.

Krok 2

Oliwę połącz z 2 łyżkami soku z cytryny, dodaj pół łyżeczki posiekanego oregano i tymianku, posmaruj rybę.

Krok 3

Wstaw do piekarnika i piecz około 30 minut smarując marynatą w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
9 osób ogląda przepis:
Ogórki curry
czas przygotowania
160 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej