Leszcz pieczony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leszcz pieczony

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oprósz solą i pieprzem na zewnątrz i w środku. Do środka włóż liść laurowy i plaster cytryny.

Krok 2

Oliwę połącz z 2 łyżkami soku z cytryny, dodaj pół łyżeczki posiekanego oregano i tymianku, posmaruj rybę.

Krok 3

Wstaw do piekarnika i piecz około 30 minut smarując marynatą w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej