Leszcz - przepis z piekarnika: pieczony w całości | Przepisy.pl pixel

Leszcz pieczony

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oprósz solą i pieprzem na zewnątrz i w środku. Do środka włóż liść laurowy i plaster cytryny.

Krok 2

Oliwę połącz z 2 łyżkami soku z cytryny, dodaj pół łyżeczki posiekanego oregano i tymianku, posmaruj rybę.

Krok 3

Wstaw do piekarnika i piecz około 30 minut smarując marynatą w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leszcz pieczony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Ptysie z kurczakiem
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej