Udka w sosie cytrynowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

3 łyżki

5 sztuk

1 szklanka

6 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj.

Krok 2

Cytryny sparz i z 2 zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Sok dopraw cukrem, solą, pieprzem i dodaj skórkę cytrynową. Zalej nim udka i odstaw na 30 minut.

Krok 3

Mięso wyjmij i piec w piekarniku na kratce z podłożoną blachą przez około 30 minut. Pozostały sok zagotuj, dodaj śmietanę i rosół Knorr.

Krok 4

Cytryny pokrój w plastry. Gotowe udka podaj przybrane plastrami cytryn i sosem w osobnym naczyniu.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej