
Składniki
null
null
3 łyżki
5 sztuk
1 szklanka
6 sztuk
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj.
Krok 2
Cytryny sparz i z 2 zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Sok dopraw cukrem, solą, pieprzem i dodaj skórkę cytrynową. Zalej nim udka i odstaw na 30 minut.
Krok 3
Mięso wyjmij i piec w piekarniku na kratce z podłożoną blachą przez około 30 minut. Pozostały sok zagotuj, dodaj śmietanę i rosół Knorr.
Krok 4
Cytryny pokrój w plastry. Gotowe udka podaj przybrane plastrami cytryn i sosem w osobnym naczyniu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej