Krewetki w pomidorach

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

5 sztuk

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

0.25 łyżeczki

400 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę, cebulę i natkę selera drobno posiekaj.

Krok 2

Czosnek przeciśnij przez praskę, a pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę, czosnek i selera. Chwilę podsmaż i dodaj paprykę.

Krok 4

Po 5 minutach wrzuć tymianek, liść laurowy, paprykę słodką, sos tabasco i pomidory. Posól i duś przez 15 minut.

Krok 5

Dodaj krewetki i duś przez kolejne 4 minuty. Serwuj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej