
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
5 sztuk
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
0.25 łyżeczki
400 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę, cebulę i natkę selera drobno posiekaj.
Krok 2
Czosnek przeciśnij przez praskę, a pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę.
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę, czosnek i selera. Chwilę podsmaż i dodaj paprykę.
Krok 4
Po 5 minutach wrzuć tymianek, liść laurowy, paprykę słodką, sos tabasco i pomidory. Posól i duś przez 15 minut.
Krok 5
Dodaj krewetki i duś przez kolejne 4 minuty. Serwuj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej