Krewetki w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

5 sztuk

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

0.25 łyżeczki

400 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę, cebulę i natkę selera drobno posiekaj.

Krok 2

Czosnek przeciśnij przez praskę, a pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę, czosnek i selera. Chwilę podsmaż i dodaj paprykę.

Krok 4

Po 5 minutach wrzuć tymianek, liść laurowy, paprykę słodką, sos tabasco i pomidory. Posól i duś przez 15 minut.

Krok 5

Dodaj krewetki i duś przez kolejne 4 minuty. Serwuj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej