
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
5 sztuk
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
0.25 łyżeczki
400 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę, cebulę i natkę selera drobno posiekaj.
Krok 2
Czosnek przeciśnij przez praskę, a pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę.
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę, czosnek i selera. Chwilę podsmaż i dodaj paprykę.
Krok 4
Po 5 minutach wrzuć tymianek, liść laurowy, paprykę słodką, sos tabasco i pomidory. Posól i duś przez 15 minut.
Krok 5
Dodaj krewetki i duś przez kolejne 4 minuty. Serwuj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej