Astrachańska zupa z jesiotra przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Astrachańska zupa z jesiotra

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

400 gramów

1 łyżka

3 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 szczypty

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z głów jesiotra usuń oczy, skrzela zalej wodą, dodaj liść laurowy, pieprz i cebulę.

Krok 2

Dodaj przyprawę Knorr i gotuj na wolnym ogniu ok. 30 minut.

Krok 3

Następnie bulion przecedź, dodaj ryż i pokrojone pomidory i gotuj przez kolejne 10 minut.

Krok 4

Dodaj kawałki mięsa jesiotra dogotuj na małym ogniu.

Krok 5

Żółtko rozetrzyj ze śmietaną i dopraw zupę. Na talerzu posyp zieleniną.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Astrachańska zupa z jesiotra  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Astrachańska zupa z jesiotra  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Astrachańska zupa z jesiotra  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Astrachańska zupa z jesiotra  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Astrachańska zupa z jesiotra  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Astrachańska zupa z jesiotra  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Astrachańska zupa z jesiotra  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Astrachańska zupa z jesiotra  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
20 osób ogląda przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej