Astrachańska zupa z jesiotra przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Astrachańska zupa z jesiotra

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

400 gramów

1 łyżka

3 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżki

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z głów jesiotra usuń oczy, skrzela zalej wodą, dodaj liść laurowy, pieprz i cebulę.

Krok 2

Dodaj przyprawę Knorr i gotuj na wolnym ogniu ok. 30 minut.

Krok 3

Następnie bulion przecedź, dodaj ryż i pokrojone pomidory i gotuj przez kolejne 10 minut.

Krok 4

Dodaj kawałki mięsa jesiotra dogotuj na małym ogniu.

Krok 5

Żółtko rozetrzyj ze śmietaną i dopraw zupę. Na talerzu posyp zieleniną.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Astrachańska zupa z jesiotra  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Astrachańska zupa z jesiotra  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Astrachańska zupa z jesiotra  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Astrachańska zupa z jesiotra  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Astrachańska zupa z jesiotra  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Astrachańska zupa z jesiotra  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Astrachańska zupa z jesiotra  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Astrachańska zupa z jesiotra  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
34 osoby oglądają przepis:
Quesadilla z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej