Składniki
1 kilogram
400 gramów
1 łyżka
3 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
2 łyżki
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z głów jesiotra usuń oczy, skrzela zalej wodą, dodaj liść laurowy, pieprz i cebulę.
Krok 2
Dodaj przyprawę Knorr i gotuj na wolnym ogniu ok. 30 minut.
Krok 3
Następnie bulion przecedź, dodaj ryż i pokrojone pomidory i gotuj przez kolejne 10 minut.
Krok 4
Dodaj kawałki mięsa jesiotra dogotuj na małym ogniu.
Krok 5
Żółtko rozetrzyj ze śmietaną i dopraw zupę. Na talerzu posyp zieleniną.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej