
Składniki
1 kilogram
400 gramów
1 łyżka
3 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
2 szczypty
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z głów jesiotra usuń oczy, skrzela zalej wodą, dodaj liść laurowy, pieprz i cebulę.
Krok 2
Dodaj przyprawę Knorr i gotuj na wolnym ogniu ok. 30 minut.
Krok 3
Następnie bulion przecedź, dodaj ryż i pokrojone pomidory i gotuj przez kolejne 10 minut.
Krok 4
Dodaj kawałki mięsa jesiotra dogotuj na małym ogniu.
Krok 5
Żółtko rozetrzyj ze śmietaną i dopraw zupę. Na talerzu posyp zieleniną.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej