Składniki
1 kilogram
400 gramów
1 łyżka
3 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
2 szczypty
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z głów jesiotra usuń oczy, skrzela zalej wodą, dodaj liść laurowy, pieprz i cebulę.
Krok 2
Dodaj przyprawę Knorr i gotuj na wolnym ogniu ok. 30 minut.
Krok 3
Następnie bulion przecedź, dodaj ryż i pokrojone pomidory i gotuj przez kolejne 10 minut.
Krok 4
Dodaj kawałki mięsa jesiotra dogotuj na małym ogniu.
Krok 5
Żółtko rozetrzyj ze śmietaną i dopraw zupę. Na talerzu posyp zieleniną.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej