
Składniki
1 kilogram
400 gramów
1 łyżka
3 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
2 szczypty
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z głów jesiotra usuń oczy, skrzela zalej wodą, dodaj liść laurowy, pieprz i cebulę.
Krok 2
Dodaj przyprawę Knorr i gotuj na wolnym ogniu ok. 30 minut.
Krok 3
Następnie bulion przecedź, dodaj ryż i pokrojone pomidory i gotuj przez kolejne 10 minut.
Krok 4
Dodaj kawałki mięsa jesiotra dogotuj na małym ogniu.
Krok 5
Żółtko rozetrzyj ze śmietaną i dopraw zupę. Na talerzu posyp zieleniną.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































