Zupa z jesiotra - z głowy jesiotra: przepis | Przepisy.pl pixel

Astrachańska zupa z jesiotra

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

400 gramów

1 łyżka

3 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 szczypty

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z głów jesiotra usuń oczy, skrzela zalej wodą, dodaj liść laurowy, pieprz i cebulę.

Krok 2

Dodaj przyprawę Knorr i gotuj na wolnym ogniu ok. 30 minut.

Krok 3

Następnie bulion przecedź, dodaj ryż i pokrojone pomidory i gotuj przez kolejne 10 minut.

Krok 4

Dodaj kawałki mięsa jesiotra dogotuj na małym ogniu.

Krok 5

Żółtko rozetrzyj ze śmietaną i dopraw zupę. Na talerzu posyp zieleniną.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Astrachańska zupa z jesiotra  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Astrachańska zupa z jesiotra  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Astrachańska zupa z jesiotra  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Astrachańska zupa z jesiotra  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Astrachańska zupa z jesiotra  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Astrachańska zupa z jesiotra  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Astrachańska zupa z jesiotra  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Astrachańska zupa z jesiotra  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej