Ziemniaczana zupa z soczystym awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczana zupa z soczystym awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

200 mililitrów

800 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i ugotuj do miękkości w bulionie wymieszanym z mlekiem.

Krok 2

Ziemniaki ostudź, przetrzyj przez sito, wymieszaj z wywarem i serkiem topionym, aby składniki dobrze się połączyły.

Krok 3

Dopraw do smaku przyprawami i sokiem z cytryny. Podgrzej.

Krok 4

Awokado obierz ze skórki, wyciągnij pestkę, pokrój w plasterki i skrop pozostałym sokiem z cytryny.

Krok 5

Ziemniaczaną zupę rozlej na talerze i podawaj razem z kawałkami awokado.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczana zupa z soczystym awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczana zupa z soczystym awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczana zupa z soczystym awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczana zupa z soczystym awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczana zupa z soczystym awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczana zupa z soczystym awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczana zupa z soczystym awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczana zupa z soczystym awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pad Thai
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej