
Składniki
800 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
200 mililitrów
800 mililitrów
1 łyżka
2 łyżki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i ugotuj do miękkości w bulionie wymieszanym z mlekiem.
Krok 2
Ziemniaki ostudź, przetrzyj przez sito, wymieszaj z wywarem i serkiem topionym, aby składniki dobrze się połączyły.
Krok 3
Dopraw do smaku przyprawami i sokiem z cytryny. Podgrzej.
Krok 4
Awokado obierz ze skórki, wyciągnij pestkę, pokrój w plasterki i skrop pozostałym sokiem z cytryny.
Krok 5
Ziemniaczaną zupę rozlej na talerze i podawaj razem z kawałkami awokado.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej