Ziemniaczana zupa z soczystym awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczana zupa z soczystym awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

200 mililitrów

800 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i ugotuj do miękkości w bulionie wymieszanym z mlekiem.

Krok 2

Ziemniaki ostudź, przetrzyj przez sito, wymieszaj z wywarem i serkiem topionym, aby składniki dobrze się połączyły.

Krok 3

Dopraw do smaku przyprawami i sokiem z cytryny. Podgrzej.

Krok 4

Awokado obierz ze skórki, wyciągnij pestkę, pokrój w plasterki i skrop pozostałym sokiem z cytryny.

Krok 5

Ziemniaczaną zupę rozlej na talerze i podawaj razem z kawałkami awokado.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczana zupa z soczystym awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczana zupa z soczystym awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczana zupa z soczystym awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczana zupa z soczystym awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczana zupa z soczystym awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczana zupa z soczystym awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczana zupa z soczystym awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczana zupa z soczystym awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej