Ziemniaczana zupa z soczystym awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczana zupa z soczystym awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

200 mililitrów

800 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i ugotuj do miękkości w bulionie wymieszanym z mlekiem.

Krok 2

Ziemniaki ostudź, przetrzyj przez sito, wymieszaj z wywarem i serkiem topionym, aby składniki dobrze się połączyły.

Krok 3

Dopraw do smaku przyprawami i sokiem z cytryny. Podgrzej.

Krok 4

Awokado obierz ze skórki, wyciągnij pestkę, pokrój w plasterki i skrop pozostałym sokiem z cytryny.

Krok 5

Ziemniaczaną zupę rozlej na talerze i podawaj razem z kawałkami awokado.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczana zupa z soczystym awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczana zupa z soczystym awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczana zupa z soczystym awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczana zupa z soczystym awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczana zupa z soczystym awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczana zupa z soczystym awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczana zupa z soczystym awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczana zupa z soczystym awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto Kinder Bueno
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej