Zupa z roszponki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z roszponki

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

2 szczypty

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płatki migdałowe uprażyć na teflonowej patelni.

Krok 2

Na oliwie zeszklić pokrojony w krążki por. Zalać wodą (500ml) i dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gdy bulion się rozpuści dodać posiekaną roszponkę.

Krok 3

Gotować 2-3 minuty po czym zdjąć z ognia i wszystko zmiksować. Doprawić do smaku pieprzem, czosnkiem w Mini Kostkach Knorr i przyprawą w płynie Delikat Knorr. Podawać posypane uprażonymi płatkami migdałowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej