Zupa z roszponki

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

2 szczypty

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płatki migdałowe uprażyć na teflonowej patelni.

Krok 2

Na oliwie zeszklić pokrojony w krążki por. Zalać wodą (500ml) i dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gdy bulion się rozpuści dodać posiekaną roszponkę.

Krok 3

Gotować 2-3 minuty po czym zdjąć z ognia i wszystko zmiksować. Doprawić do smaku pieprzem, czosnkiem w Mini Kostkach Knorr i przyprawą w płynie Delikat Knorr. Podawać posypane uprażonymi płatkami migdałowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej