Zupa z roszponki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z roszponki

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

2 szczypty

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płatki migdałowe uprażyć na teflonowej patelni.

Krok 2

Na oliwie zeszklić pokrojony w krążki por. Zalać wodą (500ml) i dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gdy bulion się rozpuści dodać posiekaną roszponkę.

Krok 3

Gotować 2-3 minuty po czym zdjąć z ognia i wszystko zmiksować. Doprawić do smaku pieprzem, czosnkiem w Mini Kostkach Knorr i przyprawą w płynie Delikat Knorr. Podawać posypane uprażonymi płatkami migdałowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Barszcz chlebowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej