Zupa z roszponki

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

142

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płatki migdałowe uprażyć na teflonowej patelni.

Krok 2

Na oliwie zeszklić pokrojony w krążki por. Zalać wodą (500ml) i dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gdy bulion się rozpuści dodać posiekaną roszponkę.

Krok 3

Gotować 2-3 minuty po czym zdjąć z ognia i wszystko zmiksować. Doprawić do smaku pieprzem, czosnkiem w Mini Kostkach Knorr i przyprawą w płynie Delikat Knorr. Podawać posypane uprażonymi płatkami migdałowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z roszponki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Delikat przyprawa w  płynie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa w  płynie Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej