
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
1 opakowanie
4 sztuki
2 sztuki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule obrałam i bardzo drobno poszatkowałam, przesmażyłam na maśle razem z czosnkiem pokrojonym w talarki, przełożyłam wszystko do garnka, zalałam wywarem, doprowadziłam do wrzenia. Gotowałam na wolnymogniu pół godziny.
Krok 2
Dodałam pół opakowania Francuskiej zupy cebulowej, doprawiłam pieprzem i wlałam śmietanę. Gotowałam jeszcze kwadrans od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
Podałam z czosnkowo-serowymi grzankami
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej