Szybka zupa cebulowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szybka zupa cebulowa

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obrałam i bardzo drobno poszatkowałam, przesmażyłam na maśle razem z czosnkiem pokrojonym w talarki, przełożyłam wszystko do garnka, zalałam wywarem, doprowadziłam do wrzenia. Gotowałam na wolnymogniu pół godziny.

Krok 2

Dodałam pół opakowania Francuskiej zupy cebulowej, doprawiłam pieprzem i wlałam śmietanę. Gotowałam jeszcze kwadrans od czasu do czasu mieszając.

Krok 3

Podałam z czosnkowo-serowymi grzankami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej