Szybka zupa cebulowa

Autor: Islander85 Islander85

ratingratingratingratingrating

628

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 litr

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obrałam i bardzo drobno poszatkowałam, przesmażyłam na maśle razem z czosnkiem pokrojonym w talarki, przełożyłam wszystko do garnka, zalałam wywarem, doprowadziłam do wrzenia. Gotowałam na wolnymogniu pół godziny.

Krok 2

Dodałam pół opakowania Francuskiej zupy cebulowej, doprawiłam pieprzem i wlałam śmietanę. Gotowałam jeszcze kwadrans od czasu do czasu mieszając.

Krok 3

Podałam z czosnkowo-serowymi grzankami

0

Opinie o przepisie

Francuska zupa cebulowa Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Francuska zupa cebulowa Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej