Potrawka z kurczaka na kuskusie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z kurczaka na kuskusie

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

4

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Cebule, czosnek, papryczkę pokroić drobno. Pora pokroić w piórka. Bulionetkę zalać 1l wrzątku.

Krok 2

Rozgrzać olej na patelni dodać piersi, obsmażyć, dodać cebule, czosnek i pora. Gdy się warzywa zeszklą dodać papryczkę chilli, mini kosteczkę, sol i pieprz. Chwilę razem przesmażyć, podlać szklanką bulionu, dodać szpinak, podgotować chwilę, wymieszać.

Krok 3

Zalać kuskus pozostałym bulionem. Odczekać 5 minut aż wchłonie. Na talerz wyłożyć kuskus, na wierzch wyłożyć potrawkę z kurczaka.

bernika bernika

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z kurczaka na kuskusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z kurczaka na kuskusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z kurczaka na kuskusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z kurczaka na kuskusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z kurczaka na kuskusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z kurczaka na kuskusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z kurczaka na kuskusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z kurczaka na kuskusie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej