Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

100 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i posiekaj. Do garnka o grubym dnie wlej oliwę, dodaj cebulę, przykryj i duż na niewielkim ogniu przez kilka minut.

Krok 2

Marchewkę obierz i zetrzyj na grubych oczkach lub zmiksuj. Cukinię (nieobraną)zetrzyj na grubych oczkach lub zmiksuj. Dodaj warzywa do garnka, przykryj i duś jeszcze 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 3

Zalej litrem wrzątku, dodaj bulionetkę i wymieszaj. Gotuj kilka minut, dodaj mleko kokosowe i pastę curry i znów wymieszaj. Gotuj jeszcze minutę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kwaśno-pikantna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej