Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i posiekaj. Do garnka o grubym dnie wlej oliwę, dodaj cebulę, przykryj i duż na niewielkim ogniu przez kilka minut.

Krok 2

Marchewkę obierz i zetrzyj na grubych oczkach lub zmiksuj. Cukinię (nieobraną)zetrzyj na grubych oczkach lub zmiksuj. Dodaj warzywa do garnka, przykryj i duś jeszcze 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 3

Zalej litrem wrzątku, dodaj bulionetkę i wymieszaj. Gotuj kilka minut, dodaj mleko kokosowe i pastę curry i znów wymieszaj. Gotuj jeszcze minutę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej