Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

100 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i posiekaj. Do garnka o grubym dnie wlej oliwę, dodaj cebulę, przykryj i duż na niewielkim ogniu przez kilka minut.

Krok 2

Marchewkę obierz i zetrzyj na grubych oczkach lub zmiksuj. Cukinię (nieobraną)zetrzyj na grubych oczkach lub zmiksuj. Dodaj warzywa do garnka, przykryj i duś jeszcze 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 3

Zalej litrem wrzątku, dodaj bulionetkę i wymieszaj. Gotuj kilka minut, dodaj mleko kokosowe i pastę curry i znów wymieszaj. Gotuj jeszcze minutę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej