Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i posiekaj. Do garnka o grubym dnie wlej oliwę, dodaj cebulę, przykryj i duż na niewielkim ogniu przez kilka minut.

Krok 2

Marchewkę obierz i zetrzyj na grubych oczkach lub zmiksuj. Cukinię (nieobraną)zetrzyj na grubych oczkach lub zmiksuj. Dodaj warzywa do garnka, przykryj i duś jeszcze 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 3

Zalej litrem wrzątku, dodaj bulionetkę i wymieszaj. Gotuj kilka minut, dodaj mleko kokosowe i pastę curry i znów wymieszaj. Gotuj jeszcze minutę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa Pho z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej