Zupa jarzynowa z buraczkami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

3 szczypty

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, seler obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, sól, pieprz i ziele angielskie.

Krok 2

Gotujemy ok 30 min aż warzywa będą miękkie.

Krok 3

Buraki obieramy, myjemy i kroimy w małą kosteczke, dodajemy do zupy z kostka bulionową. Gotujemy 10 min. Doprawiamy do smaku. Mozna zabielić smietaną lub mlekiem.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej