Zupa jarzynowa z buraczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa z buraczkami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

3 szczypty

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, seler obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, sól, pieprz i ziele angielskie.

Krok 2

Gotujemy ok 30 min aż warzywa będą miękkie.

Krok 3

Buraki obieramy, myjemy i kroimy w małą kosteczke, dodajemy do zupy z kostka bulionową. Gotujemy 10 min. Doprawiamy do smaku. Mozna zabielić smietaną lub mlekiem.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej