Zupa jarzynowa z buraczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa z buraczkami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

7

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

3 szczypty

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, seler obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, sól, pieprz i ziele angielskie.

Krok 2

Gotujemy ok 30 min aż warzywa będą miękkie.

Krok 3

Buraki obieramy, myjemy i kroimy w małą kosteczke, dodajemy do zupy z kostka bulionową. Gotujemy 10 min. Doprawiamy do smaku. Mozna zabielić smietaną lub mlekiem.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej