Zupa jesienna z ciecierzycą i dynią - prosty przepis | Przepisy.pl pixel

Jesienna zupa z włoskim grochem

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlać 500ml wody.Warzywa umyć,obrać,pokroić w kawałki.Gotować z bulionem cielęcym do miękkości.

Krok 2

Na końcu dodać ciecierzycę z puszki(łyzkę odłożyć) i mini kosteczkę pietruszka,chwilkę zagotować i dokładnie wszystko zmiksować blenderem.Doprawic do smaku.Podawać z odłożoną ciecierzycą z puszki.Smacznego

supermama

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna zupa z włoskim grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna zupa z włoskim grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna zupa z włoskim grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna zupa z włoskim grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna zupa z włoskim grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna zupa z włoskim grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna zupa z włoskim grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienna zupa z włoskim grochem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej