Zupa jesienna z ciecierzycą i dynią - prosty przepis | Przepisy.pl pixel

Jesienna zupa z włoskim grochem

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlać 500ml wody.Warzywa umyć,obrać,pokroić w kawałki.Gotować z bulionem cielęcym do miękkości.

Krok 2

Na końcu dodać ciecierzycę z puszki(łyzkę odłożyć) i mini kosteczkę pietruszka,chwilkę zagotować i dokładnie wszystko zmiksować blenderem.Doprawic do smaku.Podawać z odłożoną ciecierzycą z puszki.Smacznego

supermama

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna zupa z włoskim grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna zupa z włoskim grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna zupa z włoskim grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna zupa z włoskim grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna zupa z włoskim grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna zupa z włoskim grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna zupa z włoskim grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Opiekany bakłażan
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej