Tortilla dla dwojga przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla dla dwojga

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

null

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki, marchew, cebulę oczyść i obierz. Pokrój w plasterki. Paprykę pokrój w paski.

Krok 2

Na oliwie na małym ogniu usmaż ziemniaki (tak, by były miękkie), cebulę i marchewkę.

Krok 3

Gdy warzywa z patelni będą już usmażone, dodaj paprykę i smaż jeszcze 3-4 minuty, cały czas mieszając.

Krok 4

Jaja roztrzep z mini kostkami pietruszki Knorr, oregano i pieprzem.

Krok 5

Wlej na patelnię z warzywami. Dokładnie wymieszaj i całość smaż 4 minuty. Przewróć na drugą stronę i smaż kolejne 4 minuty. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla dla dwojga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla dla dwojga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla dla dwojga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla dla dwojga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla dla dwojga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla dla dwojga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla dla dwojga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla dla dwojga - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krokiety rybne
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej