Tortilla dla dwojga przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla dla dwojga

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki, marchew, cebulę oczyść i obierz. Pokrój w plasterki. Paprykę pokrój w paski.

Krok 2

Na oliwie na małym ogniu usmaż ziemniaki (tak, by były miękkie), cebulę i marchewkę.

Krok 3

Gdy warzywa z patelni będą już usmażone, dodaj paprykę i smaż jeszcze 3-4 minuty, cały czas mieszając.

Krok 4

Jaja roztrzep z mini kostkami pietruszki Knorr, oregano i pieprzem.

Krok 5

Wlej na patelnię z warzywami. Dokładnie wymieszaj i całość smaż 4 minuty. Przewróć na drugą stronę i smaż kolejne 4 minuty. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla dla dwojga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla dla dwojga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla dla dwojga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla dla dwojga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla dla dwojga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla dla dwojga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla dla dwojga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla dla dwojga - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej