
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki, marchew, cebulę oczyść i obierz. Pokrój w plasterki. Paprykę pokrój w paski.
Krok 2
Na oliwie na małym ogniu usmaż ziemniaki (tak, by były miękkie), cebulę i marchewkę.
Krok 3
Gdy warzywa z patelni będą już usmażone, dodaj paprykę i smaż jeszcze 3-4 minuty, cały czas mieszając.
Krok 4
Jaja roztrzep z mini kostkami pietruszki Knorr, oregano i pieprzem.
Krok 5
Wlej na patelnię z warzywami. Dokładnie wymieszaj i całość smaż 4 minuty. Przewróć na drugą stronę i smaż kolejne 4 minuty. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej