
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki, marchew, cebulę oczyść i obierz. Pokrój w plasterki. Paprykę pokrój w paski.
Krok 2
Na oliwie na małym ogniu usmaż ziemniaki (tak, by były miękkie), cebulę i marchewkę.
Krok 3
Gdy warzywa z patelni będą już usmażone, dodaj paprykę i smaż jeszcze 3-4 minuty, cały czas mieszając.
Krok 4
Jaja roztrzep z mini kostkami pietruszki Knorr, oregano i pieprzem.
Krok 5
Wlej na patelnię z warzywami. Dokładnie wymieszaj i całość smaż 4 minuty. Przewróć na drugą stronę i smaż kolejne 4 minuty. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej