Tortilla dla dwojga przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla dla dwojga

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki, marchew, cebulę oczyść i obierz. Pokrój w plasterki. Paprykę pokrój w paski.

Krok 2

Na oliwie na małym ogniu usmaż ziemniaki (tak, by były miękkie), cebulę i marchewkę.

Krok 3

Gdy warzywa z patelni będą już usmażone, dodaj paprykę i smaż jeszcze 3-4 minuty, cały czas mieszając.

Krok 4

Jaja roztrzep z mini kostkami pietruszki Knorr, oregano i pieprzem.

Krok 5

Wlej na patelnię z warzywami. Dokładnie wymieszaj i całość smaż 4 minuty. Przewróć na drugą stronę i smaż kolejne 4 minuty. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla dla dwojga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla dla dwojga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla dla dwojga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla dla dwojga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla dla dwojga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla dla dwojga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla dla dwojga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla dla dwojga - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej