
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
300 gramów
1 łyżka
200 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
0.5 pęczka
4 łyżki
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię przekrój wzdłuż na pół. Wydrąż pestki, całość skrop oliwą. Oprósz pieprzem i solą, a następnie upiecz w nagrzanym do 160 °C piekarniku (ok. 45 min).
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojona w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Dodaj owoce morza, koncentrat pomidorowy i smaż chwilę.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i wlej na patelnię z owocami morza. Zagotuj i dopraw do smaku.
Krok 4
Upieczone połówki dyni napełnij gotowym farszem. Posyp parmezanem i zapiecz w nagrzanym do 190 °C piekarniku przez ok. 15 minut. Po wyjęciu polej pozostałym sosem i udekoruj posiekanymi listkami ziół.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































