Piżmowa dynia z owocami morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piżmowa dynia z owocami morza

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

62 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

300 gramów

1 łyżka

200 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

4 łyżki

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię przekrój wzdłuż na pół. Wydrąż pestki, całość skrop oliwą. Oprósz pieprzem i solą, a następnie upiecz w nagrzanym do 160 °C piekarniku (ok. 45 min).

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojona w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Dodaj owoce morza, koncentrat pomidorowy i smaż chwilę.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i wlej na patelnię z owocami morza. Zagotuj i dopraw do smaku.

Krok 4

Upieczone połówki dyni napełnij gotowym farszem. Posyp parmezanem i zapiecz w nagrzanym do 190 °C piekarniku przez ok. 15 minut. Po wyjęciu polej pozostałym sosem i udekoruj posiekanymi listkami ziół.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piżmowa dynia z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piżmowa dynia z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piżmowa dynia z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piżmowa dynia z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piżmowa dynia z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piżmowa dynia z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piżmowa dynia z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piżmowa dynia z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kotlety pożarskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej